Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
İncelemeler

Claro Intelecto iki serilik 'In Vitro' derleme albümleriyle müzikal mirasının temeline ışık tutuyor

Manchesterlı prodüktör 2002 ile 2014 yayımladığı çalışmaları güzel bir şekilde derlemiş

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 14 Şubat 2020
Claro Intelecto iki serilik 'In Vitro' derleme albümleriyle müzikal mirasının temeline ışık tutuyor

Müziğin dünya üzerinde önemli başkentleri vardır. Bunlardan biri de İngiltere’nin şahsına münhasır kuzey şehri Manchester. Brit ve alternatif müziğe çok büyük katkıları olan grupları ve müzisyenleri çıkarmış bu şehir, 2000'lerden sonra kasvetli ve atmosferik elektronik müzik üreticilerini çıkarmaya devam etti. Özellikle Modern Love plak şirketi bünyesinden bu müzisyenleri çıkardı. Demdike Stare, Andy Stott gibi isimlerinden yanında ara ara yanlarına uğrayan Claro Intelecto da bu tanıma karşılık gelen başarılı bir üretici.

Mark Stewart'ın (Claro Intelecto) kasvetli, gri ve atmosferik müziğini üretmeye başladığı süreçlerden 2014’e kadarki zaman diliminde yaptığı çalışmalarından derlediği bu albüm, sofistike bir müzikal yolculuk, hatta müzisyenin yol haritasının bir sergisi gibi. Deep House, dub techno, minimal, IDM, electro türlerinde kimi zaman salt kimi zaman da harmanlayarak yaptığı çalışmaların en leziz örnekleri bir araya toplayarak şahsi müzikal bibliyografyasına yeni bir cv kazandırmış.

Fabrikasyon üretimleri tartışmak bir yana dursun, eğer bir tartışma ortamı olacaksa bu da Claro Intelecto gibi müzisyenlerin hakkı tam olarak teslim ediliyor mu sorusu sorulması gerekir. Yıllardır çizgisinden ve istikrarından ödün vermeden başarılı çalışmalara imza atan müzisyenleri yeteri kadar sanatsal perspektif süzgecinden geçirip doğru noktalara konumlandırıyor muyuz sorusuna ayrıca cevap bulacak bir ek tartışma daha yaratılabilir. Ancak şöyle bir gerçek var ki bu albümü, külliyatın bu kadar tek düzeleşme ortamına girdiği müzikal algı sahasının tam zıttı bir noktada konumlandırmamız gerekiyor.

Sanatçının Delsin Records'tan iki seri halinde yayımladığı albümleri aşağıda dinleyebilirsiniz.

'Elektronik Müzik 101' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

İçerik yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...