Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Coachella 2020 resmen iptal edildi

2000 yılından bu yana Coachella’sız ilk yıl

  • AHMET AYDEMİR
  • 13 Haziran 2020
Coachella 2020 resmen iptal edildi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Coachella, 2020 organizasyonunu resmen iptal ettiğini duyurdu.

Kaliforniya merkezli festival bu yıl Nisan ayında gerçekleşecekti ancak koronavirüs salgını sebebiyle ilk önce Ekim ayına ertelenmiş, geçen ayın sonlarında ise festival yönetiminin 2021 için yeniden programlamaya gittiğine yönelik bilgiler sızmaya başlamıştı.

Coachella cephesinden gelen son haber ile festivalin bu yıl gerçekleşmeyeceği netlik kazanmış oldu. Bu gelişme, 2000 yılından bu yana ilk kez Coachella’sız bir yıl geçireceğimiz anlamına geliyor. Ayrıca, Coachella bünyesindeki bir diğer festival Stagecoach da bu yıl düzenlenmeyecek.

Eyalette bulunan Riverside şehrinin halk sağlığı yetkililerinden Dr. Cameron Kaiser önceki gün yaptığı basın açıklamasında, “Koronavirüs salgınındaki genişleme eğilimi sonbaharda daha da kötüye gidecek gibi görünüyor. Coachella ve Stagecoach gibi festivaller için eyalet valisi Gavin Newsom daha önce aşı gibi ek tedbirler gerektiğini açıklamıştı ancak mevcut şartlara bakıldığında daha ileri bir atılmasının mümkün olmadığı görülüyor. Önceliğimiz halk sağlığı” şeklinde konuştu.

Coachella ilk olarak 1999 yılında gerçekleşmişti. 2000 yılında verilen bir senelik aranın ardından festival 2020 yılına dek müzikseverleri her yıl ağırlıyordu.

Coachella, Goldenvoice adlı organizatör şirketi tarafından düzenleniyor. Anschutz Entertainment Group (AEG) bünyesinde faaliyet gösteren Goldenvoice’in bağlı bulunduğu birim olan AEG Presents’in son dönemde önemli sayıda çalışanını işten çıkardığı ve ücretsiz izne gönderdiği kamuoyuna yansımıştı.

‘Dünyanın Ritmi: Amsterdam’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...