Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İngiliz Coda Agency, Paradigm tarafından satın alındı

5 yıllık stratejik ortaklık sonrası Paradigm Coda'nın tamamını satın aldı

  • Furkan Kılıçaslan
  • 24 Temmuz 2019
İngiliz Coda Agency, Paradigm tarafından satın alındı

Dünyaca ünlü sanatçıları, yazarları ve müzisyenleri kadrosunda bulunduran Amerikalı Paradigm, 5 yıldır stratejik ortaklık yürüttüğü ve bir kısım hissesine sahip olduğu İngiliz Coda Agency'i satın aldığını açıkladı.

Above & Beyond, Tiësto, Skrillex, David Guetta gibi isimlerin de performans haklarını elinde bulunduran Coda Agency, sanatçı gelişimi ve uzun vadeli kariyer planlanmasına odaklanmak adına yürüttüğü çalışmalarda artık kıta ayrımı olmadan çalışma imkanı bulacak.

Coda ortakları Alex Hardee, Tom Schroeder, James Whitting ve Dave Hallybone, Paradigm bayrağı altında Londra ofisine liderlik etmeye devam edecekler. Tek bir bayrak altında birleşmeden önce iki ajans 500'den fazla sanatçıyı, yazarı ve müzisyeni ortak şekilde temsil ediyordu.

Paradigm ilk olarak 2014'ün başlarında, şirketlerin uzmanlıklarını ve kaynaklarını dünya çapında bir araya getirmek için güçlerini birleştirdikleri sırada Coda'da hisse satın almıştı. Her iki ajansın da büyümesiyle birlikte ortaklık, Coda'nın dünya standartlarında kurumsal etkinlikler ve marka ortaklığı ekipleri oluşturması ve ayrıca geçen yıl Coda Independent Sports spor ajansını kurmasıyla gelişti.

Paradigm Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sam Gores, "Coda ve Paradigm, beş yıllık ortaklığımız boyunca büyük başarılar elde etti, fırsatlar yarattı ve olağanüstü yetenekler için kalıcı kariyerleri oluşturmaya başladı. Bir sonraki hedefimiz, temsil ettiğimiz sanatçılar ve yarattıkları sanat üzerine sürekli odaklanan küresel bir şirket olmak" dedi.

Paradigm Küresel Müzik Direktörü Marty Diamond ise, "Paradigm'ın Coda ile olan ortaklığının başarısı, küresel müzik endüstrisinde veya iki şirketimizle sınırlı olmadığını göstermiştir. Şimdi tek bir şirket olarak, yaptığımız her şeyde entegre yaklaşımımızdan yararlanmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Coda tarafında Alex Hardee ise birleşme hakkında, "Biz imkansızı başardık: gerçekten kafamızın uyuştuğu Amerikalılar bulabildik" diyerek şaka yollu açıklıyor hislerini. Tom Schroeder ise, “Biz A&R lideriyiz, sürekli değişen bir sektörde müşterilerimiz için yaratıcı planlar hazırlıyoruz. Paradigm ile birleşmek, çok dinamik bir pazar geliştirmemizi sağlayacak. Kişiliğimizi, hırsımızı, bireyciliğimizi ve yenilikçi yaklaşımımızı kaybetmeden dünyayı fethetmek için bir fırsatımız olacak'' ifadelerini kullandı.

Bu ayın başlarında Coda, ajansa müzikal yetenek geliştirme dünyasına dair çığır açan veriler ve görüşler sağlayan AI odaklı bir yetenek keşif şirketi Instrumental ile özel bir ortaklığa imza attığını açıklamıştı. Coda ayrıca son zamanlarda müzik endüstrisinde olumlu bir değişiklik yapmak için çeşitli inisiyatifler başlatmıştı. BBC sunucusu Annie Mac ve diğer ortaklarla birlikte müzik endüstrisinde daha fazla cinsiyet dengesi sağlamayı hedefleyen, endüstri çapında bir girişim olan Equalizing Music Pledge'i kurmuştu. Equalizing Music Pledge aynı zamanda Mixmag'in global ortaklarından biri olarak göze çarpıyor. Ek olarak, CODA ve A Greener Festival, Mart ayında düzenlenen ILMC konferansında çevre dostu Green Artist Rider'ı başlatmıştı. Girişim, tek kullanımlık plastiklerin azaltılması, çevresel zararı düşük ve sosyal faydaya sahip gıdaların elde edilmesi, emisyonların azaltılması ve dengelenmesi, atıkların elimine edilmesi amacıyla sanatçıları, tanıtımcıları ve mekanları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

PARADIGM HAKKINDA

Paradigm, televizyon, canlı müzik, sinema filmleri, tiyatro, dijital, kitap yayıncılığı, içerik finansmanı ve marka ortaklıkları alanlarında çalışan çeşitli sanatçıların ve içerik yaratıcılarının toplandığı bir yetenek ajansıdır. 30 yıllık geçmişe sahip ajans kültürel açıdan önemli sanatçıları keşfetmesi ve geliştirmesiyle tanınıyor.

[Kaynak: PR Newswire]

Big Burn Istanbul'a özel hazırladığımız Spotify listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...