Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Daft Punk’ın daha önce yayımlanmamış şarkısına ait klibin prömiyeri Centre Pompidou Müzesi’nde yapıldı

Daft Punk’ın ‘Random Access Memories’ albümünün yeni çıkan 10’uncu yıl sürümünde 9 yeni parça var

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Mayıs 2023
Daft Punk’ın daha önce yayımlanmamış şarkısına ait klibin prömiyeri Centre Pompidou Müzesi’nde yapıldı

Daft Punk, Paris Pompidou Merkezi'nde daha önce yayınlanmamış bir parçayı dün ilk kez video klibi eşliğinde dinleyicilerine sundu.

‘Infinity Repeating’, The Strokes grubu üyesi Julian Casablancas ve Amerikalı rock grubu The Voidz’den vokaller barındırıyor ve 2013 yapımı son albümleri ‘Random Access Memories'in 10’uncu yıldönümü sürümünde yer alan dokuz yeni parça arasında öne çıkıyor.

Centre Pompidou Müzesi, Fransız ikili için özel bir anlam taşıyor; çünkü Daft Punk ikilisi henüz 17 yaşlarındayken, Beaubourg müze kompleksinin terasında düzenlenen "Armistice" house müzik etkinliğine katıldılar.

Andrew Weatherall'ın headliner olduğu ve Daren Emerson ve Charlie Hall'un setlerinin yer aldığı bu etkinlik, Thomas Bangalter’in 2011 tarihli grafik romanı The Song of the Machine'in önsözünden de hatırladığımız gibi, Daft Punk ikilisini house müzikle tanıştırdı.

Bangalter, o dönemi şöyle anımsıyor: “Henüz 18 yaşına basmamıştık ve sonunda bir rave'e gidiyorduk. Gece, 'Armistice' adını taşıyordu ve mekan büyüleyiciydi. Beaubourg terasında, Paris'e kuş bakışı bir manzara eşliğinde tarifsiz bir deneyimdi. Sonunda düzgün bir ses sistemi üzerinde, hayatlarımızı değiştirecek olan Chicago house ve Detroit techno’yu keşfedecektik.”

Daft Punk ikilisi bu yılın başlarında daha önce yayınlanmamış bir parça olan ‘The Writing of Fragments of Time’ı sürpriz bir şekilde yayımlamıştı. Parça, prova seslerini, çeşitli se kesitlerini ve UKG efsanesi Todd Edwards ile aralarındaki sahne arkası sohbetleri içeren sekiz dakika uzunluğunda bir demo.

İkili son olarak geçen ay Nile Rogers iş birliği ‘Give Life Back To Music’in stüdyo versiyonunu dinleyicileriyle paylaştı.

‘Infinity Repeating’ videosunun prömiyeri sırasında çekilen kaydı ve asıl videonun tümünü aşağıda izleyebilir, ‘Random Access Memories’ albümünün yeni çıkan 10’uncu yıl sürümüne yine aşağıdaki bağlantı aracılığıyla erişebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...