Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Pinterest’e göre ‘rave estetiği’ trendi 2023’te yükseliş gösterecek

Platformda ‘Berlin rave modası’ için yapılan aramalar %250 arttı

  • MIXMAG TURKEY
  • 26 Mart 2023
Pinterest’e göre ‘rave estetiği’ trendi 2023’te yükseliş gösterecek

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Pinterest'in yeni yıllık raporu, 2023’te rave kültürü ve modasının trend olarak yükselişe geçeceğini öngörüyor.

Raporda süper gıdalar, origami, turuncu renk ve yavru köpek havuz partilerinde de trend artışı öngörülürken, “rave modası”nın da yükselişe geçebileceği tahmin ediliyor.

Pinterest Predicts'e göre içinde bulunduğumuz yıl “rave kültürü hüküm sürecek”. “House müzik kıyafetleri” için aramaların %185 artması, “Berlin rave modası” aramalarında ise %250’lik artış yaşanması, platformun bu yorumu yapmasındaki önemli etkenlerden.

Pinterest'in tahminlerine göre Y ve Z jenerasyonları iki yılı aşkın süre devam eden pandemi kaynaklı boğucu kısıtlamaların ardından dünya çapında gece kulüplerine ve ev partilerine akın edecek. Techno stili, rave modası ve house müzik kıyafetleri yükselişte olan trendler arasında.

Raporda ayrıca, “rave parti estetiği” için yapılan aramaların %35, “techno stili” aramalarının %60, “music mixer” ifadesinin aranma oranının ise %115 arttığı belirtiliyor.

Pinterest, dünya genelinde 445 milyon kullanıcıya ulaştığını ve önceki dört yıllık Pinterest Predictions raporlarının %80'ini doğru tahmin ettiğini iddia ediyor.

“Y ve Z jenerasyonları, rave kültürüne ve onun imzası olan estetiğe olan sevgilerini yeniden alevlendiriyor. İnsanlar, rahat olup istedikleri gibi giyinebilecekleri kapsayıcı, özgürleştirici alanlar bulmak istiyor” deniyor.

Rave modası, Pinterest'in bu yıl için öne sürdüğü 27 trendden sadece biri. Diğerleri arasında “temel egzersiz hareketleri”, “romantik komedi stili” ve “walk-in duşakabinler” yer alıyor.

Raporun tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...