Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Deadmau5'un menajeri Dean Wilson'dan sanatçılara 7 öneri

Müzikte kariyer yapmak isteyenlerin not alması gereken önerileri sizler için derledik

  • Furkan Kılıçaslan
  • 15 Eylül 2019
Deadmau5'un menajeri Dean Wilson'dan sanatçılara 7 öneri

Deadmau5'un başarısında büyük katkısı olan ve uzun zamandır menajerliğini üstlenen Dean Wilson için dans müziği alanında kariyerler yaratmak hiç de yabancı olduğu bir şey değil. Müzik şirketi SEVEN20'nin CEO'su ve kurucusu Wilson ve ekibi tıpkı Deadmau5'ta olduğu gibi sanatçılarının kendi vizyonlarını yaratmalarına yardımcı olurken onların kariyerlerini yukarıya taşımak için çalışıyor.

Wilson, Billboard'a verdiği röportajda yeni sanatçılarla çalışmadan önce dikkat ettikleri 7 kritik noktayı paylaştı:

1) Fark yaratan müzik üretin

"Bunu bunu yaparsanız kesinlikle yıldız olursunuz'' gibi bir sihirli değnek yok. Bu iş tamamıyla müziğiniz ile ilgili. Sadece promosyon ve pazarlama işinde değiliz. Günün sonunda müzik işindeyseniz bunun temeli müzik olmalı. Bu yüzden her şey müzik ile başlıyor.

Hangi şekilde pazarladığınız ya da sattığınız önemli değil. Çok iyi pazarlama sizi bir yere kadar götürebilir. Ama müziğiniz dinleyicide farklılık yaratmıyorsa ya da onu size bağlamıyorsa bunun uzun soluklu olması mümkün değil. Farklı plak şirketlerinden ya da kendi plak şirketinizden şarkı basmadığınız sürece iyi yerlere gelemezsiniz. Dev bir fare kafası takan bir adamı yönetiyorum, ama onu o yapan sadece bu değil. Ürettiği müzik en başından beri harikaydı.

2) Özgün bir marka yaratın

'Müziğinizin yeteri kadar iyi olduğunu varsaydıktan sonra asıl soru şu; büyük bir sıçrama yaratabilmek için gerekli tüm donanımlara sahip misiniz? Örnek verecek olursam şu an mau5trap'te i_o diye bir çocuk var. Yaptığı müzik ile beraber geri kalan her şeye sahip olduğundan çok hızlı yükseliyor. Harika bir markası var. Harika bir içeriği var. Harika görselleri var. Harika bir görünüme ve formuna sahip. Bunlar bizim bir sanatçı ile çalışırken dikkat ettiğimiz noktalar. Yıllarca heyecanlandığınız diğer birçok sanatçımız oldu, çünkü müzikleri gerçekten iyiydi. Ancak onlarla tanıştığımızda ve marka oluşturmaktan bahsettiğimizde onların doğru insan olmadığını anlıyoruz. Yaratıcı vizyona ve marka olmaya hazır değilseniz ancak belli ölçülerde büyüyebilirsiniz.

3) Plan yapın ve bunu takip edin

Plansız vizyon sektörde karşılaştığımız en ciddi problemlerden biri. Eğer vizyonunuzu planınıza dökmezseniz gözleriniz kapalı bir şekilde kariyer ilerletmeye çalışıyorsunuz. Bu da dinamik bir endüstride sizi oradan oraya savurabiliyor. Bir yetenek keşfettiğimizde bir sonraki adım onlarla birlikte oturmak ve sadece konuşmak oluyor. "Ne istiyorsun? Üç ve beş yılda kendinizi nerede görüyorsunuz? Hangi sanatçıları beğeniyorsun? Ne tarz sahnelerde çalmak istiyorsun? Ne kadar müzik üretmek istiyorsun? Hangi plak şirketlerine imza atmak istiyorsun?" gibi bir çok soru soruyoruz.

Bu soruların cevapları ile beraber bir plan oluşturuyoruz ve ona sadık kalmaya çalışıyoruz.

4) Teklifleri dikkatli değerlendirin

Bir anlaşmayı imzalamak zordur, çünkü kariyeriniz için iyi olup olmadığını o an tam anlamıyla bilemeyebilirsiniz. Bu tarz anlaşmalar ile tüm pazarlamanızı, müziklerinizi bir yere teslim ediyorsunuz. Ancak bazen gidilen noktada sanatçılar için bu anlaşmalardan nasıl çıkarım veya plak şirketi ile anlaşmamı nasıl bitirebilirim olabiliyor.

İnsanların büyük ya da küçük bir yayımcıya imza atmaması gerektiğini söylemiyorum, bu yanlış anlaşılmasın. Ancak bu tarz bir anlaşmaya imza atacaksınız kesinlikle bir numaralı önceliğiniz müzik avukatı bulmak olmalı. Eğer bir menajeriniz yoksa, kesinlikle imzalamadan önce bu anlaşmaları inceleyen bir avukat bulduğunuzdan emin olun.

5) Hızlı hareket etmeye hazır olun...

Sanatçıların hepsi çok yoğun takvimlere sahipler artık. Bu yüzden birçok şey çevrim içi gerçekleşiyor. Deadmau5'un kariyeri boyunca gerçekleşen büyük olayların hiçbiri stüdyoda olmada. Kaskade ile ''I Remember'' internet üzerinden oldu, Rob Swire ile ''Ghosts 'n' Stuff'' internet üzerinden oldu. Artık eskisi gibi stüdyoya kapanıp bir albüm yapalım gibi bir strateji yok. Bazen bir hafta içinde hazırlayıp bastığımız şarkılar oluyor. Dinamik bir pazarda siz de dinamik olmalısınız.

6) ...Ama sabrın hızdan önemli olduğunu da bilin

Sabır zor, bu konuda size dürüst olacağım. Bir şeye inandığınızda ve başkalarının inanması, satın alması veya fan olması için belki de en zor şey sizin ve sanatçınız sabırlı olması. Aksi takdirde şüpheye düştüğünüz an oyun bitiyor.

Tüm genç menajerlere ve sanatçılarına söyleyeceğim şey, tutkulu olmanız ve buna inanmanız. Planınız varsa o zaman bu plana bağlı kalmanız.

7) Güçlü yanlarınıza oynayın

Joel'den (deadmau5) öğrendiğim bir şey güçlü yönlerine oynamak. Onlar senin güçlü yanların başkalarının değil. Bu gerçekten çok önemli. Zayıflıklarınızla vakit kaybetmeyin.

Joel gibi teknoloji delisi insanlar genelde halkın gözü önünde olmaktan hoşlanmıyorlar. Ancak bu tarz tipleri stüdyolarında 18 saat geçirirken görmeniz mümkün. Joel de güçlü yanını stüdyo sevgisi ile birleştirerek hayranları ile bir bağ kuruyor. Orada oturmaktan ve hayranları ile kameralar üzerinden iletişim kurmaktan memnun.

Sizin de yapmanız gereken şey güçlü olduğunuz yanlarınızı keşfedip onlar üzerinden stratejiler üretmek.

[Kaynak: Billboard]

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Haber yazarı Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...