Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Discogs’un 2020 yıl ortası raporu: Fiziksel müzik satışları pandemide tırmanışa geçti

Plak, CD ve kaset satışları 2019’un ilk yarısına kıyasla bu yıl artış gösterdi

  • MIXMAG TURKEY
  • 18 Eylül 2020
Discogs’un 2020 yıl ortası raporu: Fiziksel müzik satışları pandemide tırmanışa geçti

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Discogs’un yıl ortası raporu, koronavirüs salgınının müzik endüstrisindeki tüketici alışkanlıklarını ne yönde değiştirdiği konusunda önemli ipuçları veriyor.

Platformun kamuoyuyla paylaştığı rapora göre plak, CD ve kaset gibi fiziksel müzik satışları karantina dönemini takiben gözle görülür ölçüde artış gösterdi. Dijital indirmeler de dahil olmak üzere Discogs’daki genel satış hacmi geçen yılın aynı dönemine göre %30 arttı. Plak satışları %33 yükseliş gösterirken, CD satışlarında %31, kaset satışlarında ise %30.5’lik artış gözlendi. Yılın ilk yarısının bitimi olan 30 Haziran’a kadar 7,657,626 adet fiziksel müzik satışı yapılan platformdaki bu artış, sadece fiziksel satışlar göz önüne alındığında %33.83’lük bir yükselişe işaret ediyor.

Discogs, pandemi sürecinde kapılarını kapatan bağımsız plak satış mağazaları için bir hayat damarı işlevi gördü. Pek çok mağaza satışlarını Discogs üzerinden gerçekleştirdi.

Bu süreçte platform üzerinden en çok sipariş edilen müzik yapımları listesinde The Slow Rush (Tame Impala), The New Abnormal (The Strokes), Ordinary Man (Ozzy Osbourne) ve Miss Anthropocene (Grimes) gibi çalışmalar dikkat çekti.

Elektronik müzik kategorisinde ise Moment (Peggy Gou), Selected Ambient Works 85-92 (Aphex Twin), Pick Up (DJ Koze), Music Has The Right To Children (Boards of Canada) ve Cross (Justice) ilk 5’te yer aldı.

Raporun tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Komutan Logar'ın hologram dans makinesi için birebir parçalardan oluşan yeni bir çalma listesi oluşturduk.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...