Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Beatport ‘Dance / Electro Pop’ adlı yeni bir kategori açtı

Beatport’un yeni müzik kategorisinde Alison Wonderland, Bob Moses, Disclosure ve RÜFÜS DU SOL gibi isimlerin yapımları listeleniyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 17 Eylül 2020
Beatport ‘Dance / Electro Pop’ adlı yeni bir kategori açtı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Beatport, dans müziği kategorilerine bir yenisini ekledi. Dünyanın en büyük dijital müzik satış portalı konumundaki şirket, geleneksel pop müziğin son zamanlarda elektronik elementlerin cazibesine kapılarak gösterdiği dönüşümü görmezden gelmedi ve güçlü şekilde yükseliş gösteren bu trend tarz için “Dance / Electro Pop” isimli ayrı bir kategori açtı.

Dans müziği için yeni bir çağı beraberinde getirmekte olduğunu gözlemlediğimiz bu dönüşümün öne çıkan sanatçıları olarak Alison Wonderland, Bob Moses, Disclosure, Channel Tres, Gorgon City, Lastlings, RÜFÜS DU SOL, Porter Robinson, TOKiMONSTA ve ZHU gibi trend belirleyici isimleri Beatport’un yeni kategorisi altında görüyoruz.

Alışılagelmiş şarkı yazımı geleneğinin elektronik müzikteki modernitenin farkındalığıyla bütünleşmesi sonucu ilerleme kaydeden bu stil için Beatport’ta açılan kategoride göze çarpan başlıca plak şirketleri ise Astralwerks, FFRR, Ministry of Sound, Mom+Pop ve Ultra.

Gelişmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Bob Moses, “Formal şarkı yaratımının elektronik prodüksiyonla bütünleştiğini görmenin zevkini tadıyoruz. Beatport’un bu tarzdaki yapımlar için ayırt edici şekilde yeni bir alan yaratması memnuniyet verici” diye konuştu.

TOKiMONSTA ise gelişmeyle ilgili şu sözleri sarf etti: “İnternet ortamında arama yapılarak kategorize etmenin şimdiye kadar epeyce zor olduğu bu tarz için Beatport’un yeni bir müzik kategorisi açtığını görmekten mutluyum.”

Gelişmeyle ilgili düşüncelerini paylaşan bir diğer isim olan Lastlings ikilisi ise, “Beatport her zaman yeni müzikleri keşfettiğimiz bir yer olmuştur. Dance / Electro Pop kategorisinin açılması ile müziğimizin daha kolay erişilebilir hale gelmesi ve böylece bu tarza özel listelerin oluşması bizi mutlu etti. Sonuçta insanların her türlü müziği kolayca keşfetmesini istiyoruz, buna bizim müziğimiz de dahil” ifadelerini kullandı.

Beatport'un bu yeni kategoriyi tanıtmak için hazırladığı şarkı listesini buradan inceleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...