Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

DJ'lerin bir sonraki çalacağı parçayı artık izleyici belirleyecek

Eğlence tutkunları müziğin akışına mobil uygulama ile yön verebilecek

  • ONUR ATEŞ
  • 19 Temmuz 2019
DJ'lerin bir sonraki çalacağı parçayı artık izleyici belirleyecek

Toronto'da bir startup firması, DJ'ler kabin başındayken karşılarındaki müzikseverlerin bir sonraki çalınacak parçayı belirleyebileceği PSLY adlı bir uygulama üzerinde çalışıyor. Kullanıcıların uygulama arşivinde arama yaparak seçecekleri parçaları oylamaya açtıktan sonra en yüksek oyu alan parça, DJ'in bir sonraki çalacağı şarkı olacak.

Şu an sadece Apple Store'da ulaşılabilir olan uygulama ilk olarak Haziran ayında Toronto'daki "Love Child Social House" adlı mekanda test edildi. Şimdi ise her Cuma gece kulübü Figures'teki müzik tutkunları bu uygulamayla müzik akışına yön veriyor.

PSLY gibi uygulamalar, DJ'lik sanatındaki karar mekanizması konusunda sanatçıların gösterdiği hassasiyet göz önüne alındığında ürkütücü bir konsepti temsil ediyor gibi görünse de bu durum içeri telefonla girilmesini yasaklayan sayısız kulüp sayesinde yeraltı kültürünü zedeleyici bir unsur yaratmıyor.

Uygulama geliştiricileri şu sıralar PSLY'nin kullanım alanını balo, şirket toplantıları ve düğün törenleri gibi geniş bir spektruma taşımaya çalışıyor.

[Kaynak: Exclaim!]

Big Burn Istanbul'a özel hazırladığımız Spotify listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...