Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Fatboy Slim’i “teğet geçen” drone kazası sonrası fotoğrafçıya dava

Drone operatörlüğü yapan fotoğrafçı, Fatboy Slim’in Big Beach Boutique şovu sırasında kullandığı drone’un kontrolünü kaybetmişti

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: ALTERNA2
  • 12 Ocak 2024
Fatboy Slim’i “teğet geçen” drone kazası sonrası fotoğrafçıya dava

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İngiltere’de bir mahkeme, Fatboy Slim’in performansı sırasında drone'un kontrolünü kaybeden bir fotoğrafçıya para cezası verdi. Mahkeme süreci, 2022 yılındaki etkinlikte drone’un efsanevi DJ'i sahnede kıl payı teğet geçerek sahneye çarpması sonrası başlamıştı

Olay, iki yıl önce Fatboy Slim'in Big Beach Boutique etkinliği sırasında gerçekleşti. Fotoğrafçı Giles Dalby'ye ait olan drone'un "spor moduna" alındığı ve bu durumun hem Fatboy Slim'e hem de 8,500 kişilik kalabalığa tehlike oluşturduğu bildirildi.

4 Ocak'ta mahkemede ifade veren Dalby, yaptığı manevrayla kimseye zarar vermek istemediğini ve etkinlikten sinematik bir video görüntüsü yakalamayı amaçladığını söyledi.

Dalby mahkemeye, “Sahnenin genel bir görünümünü almak ve bir süre geniş açıdan kayıt almak istemiştim. Kötü bir niyetim yoktu. Drone'u hızla yukarı çıkıp çıkmak için sport moda aldım ama yanlışlıkla ileri ve aşağı doğru gittim” dedi.

Savcı Megan Attree, sanığın drone kontrolünü kaybettiği sırada çok sayıda uyarıyı görmezden geldiğini gösteren uçuş kayıt verilerini mahkemeye sundu ve zarar ya da yaralanma olmamasına rağmen, oluşturulan riskin önemli boyutta olduğunu sözlerine ekledi.

Brighton and Hove News portalında paylaşılan bir habere göre, Dalby Hava Seyrüsefer Düzenlemesi'ni ihlal etmekle suçlandı ve dikkatsizce ya da ihmalle bir hava aracının bir kişi ya da mülke zarar vermesine sebebiyet vermek suçlamasıyla yargılandı.

İngiltere’de söz konusu yargılamaya konu yasal düzenlemenin öngördüğü maksimum ceza, üst sınırı olmayan para cezası ve dava üst mahkemeye giderse 2 yıla kadar hapis. Son duruşma neticesinde Dalby'ye toplamda 891 sterlinlik para cezası verildi.

Hava fotoğrafçılığının popülaritesi arttıkça, dronelar canlı müzik etkinliklerinde dünya çapında giderek daha fazla kullanılıyor. Ancak, drone kullanımı çeşitli riskleri de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz yaz EDC Las Vegas'ta, Amerikalı DJ GRiZ'in performansı sırasında Jacquelyn Heywood isimli katılımcı bir drone'un yüzüne ve boynuna çarpması sonucu yaralanmıştı.

Yine geçen yıl bir Netflix setinde Tayvanlı aktör Kai Ko'nun yüzüne bir drone çarpmış, oyuncunun yüzüne 20-30 arası dikiş atılmıştı.

Dronelarla ilgili kazalar, drone güvenliği ve düzenlemesi hakkında tartışmalar, drone kullanımı arttıkça her geçen gün daha fazla tartışılır hale geliyor.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...