Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Fransa’daki kulüpler kültürel statü elde etmek için ortak girişim başlattı

Club-Culture inisiyatifi, Berlin Kulüp Komisyonu’nun geçtiğimiz aylarda elde ettiği başarının izinden gitmeyi amaçlıyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: LE PETIT SALON
  • 21 Kasım 2021
Fransa’daki kulüpler kültürel statü elde etmek için ortak girişim başlattı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Fransa’da gece kulüplerinin kültürel statü kazanmasına yönelik çalışma yürütülmesi için yeni bir inisiyatif hayata geçirildi.

Club-Culture inisiyatifi, kültürel değerlerinin tanınmasını sağlamak ve bu amaç doğrultusunda yapılacak çalışmalarda sektör bileşenleriyle birlikte hareket etmek amacıyla ülke çapındaki 38 kulübün ortak girişimleriyle kuruldu.

Projenin hayata geçirilmesinde pandeminin elektronik müzik sektörü üzerinde yarattığı etkiler kadar önceki aylarda Berlin Kulüp Komisyonu’nun elde ettiği başarı da itici güç oldu. Berlin’de kulüplerin eğlence yeri sınıflandırması yerine ‘kültürel kuruluş’ kategorisi altında değerlendirmesine yönelik uzun süren çabalar bu yıl mayıs ayında olumlu sonuçlar vermeye başlamış ve teklif Berlin kent yönetiminin organlarından biri olan Kentsel Gelişim Komitesi’nde kabul edilmişti.

Girişim için bir araya gelen 38 kulüp, ülke çapında 1000 kişiye istihdam sağlıyor. Yılda 5000’in üzerinde etkinliğin düzenlendiği söz konusu kulüpler her yıl yaklaşık 3 milyon ziyaretçiyi ağırlayarak ekonomiye 60 milyon avroluk katkı sağlıyor.

I-Boat, KALT, La Machine Du Moulin Rouge, Le Petit Salon, Le Sucre, Rex Club ve Warehouse, girişime destek veren kulüplerden yalnızca birkaçı. Laurent Garnier, Pedro Winter, Étienne De Crécy, Jennifer Cardini ve Teki Latex gibi sanatçılar da Club-Culture inisiyatifine desteklerini şimdiden açıklamış durumda.

Club-Culture, 25, 26 ve 27 Kasım 2021 tarihlerinde ülke çapına yayılan bir dizi etkinlikle taleplerini daha yüksek sesle dile getirmeye çalışacak.

Söz konusu etkinlikleri buradan görebilir, Club-Culture ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için girişimin internet sayfasına göz atabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...