Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Fransa'da 5000 kişi ve altı kapasiteli etkinliklere izin verilmeye başladı

Virüse yakalanma ihtimalinin yüksek olduğu 'kırmızı bölgeler' bu kararın dışında tutulacak

  • AHMET AYDEMİR
  • 5 Eylül 2020
Fransa'da 5000 kişi ve altı kapasiteli etkinliklere izin verilmeye başladı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Fransa Başbakanı Jean Castex, France Inter'e yaptığı açıklamada ülkede kapalı mekanlarda 5000 kişi ve altı kapasiteli etkinliklerin sosyal mesafe olmaksızın gerçekleştirilmesine izin verileceğini açıkladı.

Tek istisna olarak vaka sayısında artış görülmeye devam eden Paris, Lyon, Marseille ve Bordeaux gibi şehirleri kapsayan 'kırmızı bölge' olarak belirlenen bölgeler. Söz konusu noktalar, bu serbestleşme kararının dışında kalacak.

'Küçük çaplı etkinlikler' olarak kategorize edilen konser, gece kulüpleri, tiyatro gösterileri ve sinemalar için maske kullanımı zorunlu tutulacak.

Fransa'da 5000 kişi ve üzeri kapasiteli 'geniş çaplı etkinler' tarafındaki yasaklar Kasım ayına kadar devam sürüyor olacak. Başbakan Castex, ''Fransa halkı için sinemaya, tiyatrolara gitmelerinde bir sakınca görmüyorum, hiçbir şeyi riske etmeyecek şekilde hareket edeceklerine inanıyorum. Öte yandan, kırmızı bölgeler hakkında gerekirse daha sıkı kısıtlamalar getirilebilir'' şeklinde konuştu.

Fransa Kültür Bakanı Roselyne Bachelot ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Sosyal mesafeye uyma zorunluluğunun kaldırılmasıyla beraber maske takma zorunluluğu devam ediyor, kırmızı bölgeler hariç'' ifadelerini kullandı.

Fransa bu girişimiyle müzik endüstrisinde sosyal mesafe uygulamalarını kaldıran ilk büyük pazar oldu. Fransa hükümeti ayrıca kültür-sanat sektörünün yeniden canlanması için 2 milyar euro'luk bir destek paketi üzerinde çalıştığını duyurdu.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...