00:00'dan sonra müzik yasağına karşı iptal davası açıldı
Gönüllü avukat ve yurttaşlardan oluşan Hakkını Savun platformu, idari işlemin iptali davası açtı
E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.
İki aydır Türkiye müzik endüstrisinin gündemini meşgul eden ve hükümetin konuyla ilgili sessizliğini sürdürdüğü geceyarısı müzik yasaklarına karşı İstanbul'da dava açıldı.
Hukuki konular konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve yurttaşların hukuki süreçlerine gönüllü olarak destek vermek için kurulmuş bir avukat-vatandaş topluluğu olan Hakkını Savun platformu, saat 00:00 sonrası müzik yasağına karşı İstanbul’da idari işlemin iptali davası açtığını duyurdu. Sosyal medya kanalıyla duyurulan dava ile ilgili Hakkını Savun platformu şu ifadelere yer verdi: "İdarenin bu keyfi yasağının yürütmesi derhal durdurulmalıdır. Müzik yasağının pandemi ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı, bizzat idare yetkilileri tarafından 'Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok' ifadeleriyle tasdik edilmiştir. Bu yasağın hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Bu dava ile şunları amaçlıyoruz; 1- Kayıt oluşturuyoruz. Türkiye’de gece 00:00 sonrası müzik yayınının hukuksuzca yasaklandığı mahkeme kayıtlarına girmelidir. 2-İdare mahkemeleri tarafından davamız reddedilse dahi AYM’de veya AİHM’de kazanıp bu hukuksuzluğu tescil ettireceğiz."
Hakkını Savun platformunun hukukçu üyelerinden avukat Ali Gül de gelişmeyi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla kamuoyuna duyurdu. Gül, yaptığı açıklamada, "Gece 12 sonrası müzik yasağına karşı bugün yürütmeyi durdurma talepli iptal davasını açtık. Müziğin hükümet tarafından yasaklandığı bu dönemi tarihe geçireceğiz. Bu yapılana hukuksuzluk demek az kalıyor, bunun adı barbarlıktır. Bu yasağın yegane amacı hayat tarzına müdahaledir. Türkiye'de gece hayatını bitirmektir. Bu yasağın corona ile herhangi bir alakası olmadığını cumhurbaşkanı da söyledi, herkes de farkında zaten. Bu kadar bariz bir saçmalığa karşı dava dilekçesi yazmak da zor oluyor. Fakat davamızı açtık ve kazanacağız. İdare mahkemelerinde kaybetsek AYM'de kazanacağız. AYM'de kaybetsek AİHM'de kazanacağız ama mutlaka ve mutlaka kazanacağız. Zira hukuk kaideleri açık ve anlaşılırdır, bu hukuksuzluğu izaha gerek bile olmamalıdır." ifadelerini kullandı.
İdarenin bu keyfi yasağının yürütmesi derhal durdurulmalıdır. Müzik yasağının pandemi ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı, bizzat idare yetkilileri tarafından “Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok” ifadeleriyle tasdik edilmiştir. Bu yasağın hiçbir hukuki dayanağı yoktur.
— Hakkını Savun (@hakkinisavuncom) August 24, 2021
Bu dava ile şunları amaçlıyoruz;
— Hakkını Savun (@hakkinisavuncom) August 24, 2021
1-Kayıt oluşturuyoruz. Türkiye’de gece 00.00 sonrası müzik yayınının hukuksuzca yasaklandığı mahkeme kayıtlarına girmelidir.
2-İdare mahkemeleri tarafından davamız reddedilse dahi AYM’de veya AİHM’de kazanıp bu hukuksuzluğu tescil ettireceğiz.
Türkiye'de gece hayatını bitirmektir. Bu yasağın corona ile herhangi bir alakası olmadığını cumhurbaşkanı da söyledi, herkes de farkında zaten. Bu kadar bariz bir saçmalığa karşı dava dilekçesi yazmak da zor oluyor. Fakat davamızı açtık ve kazanacağız.
— Ali Gül (@avaligul) August 24, 2021
İlginizi çekebilir:
Müziğin ötekileştirildiği normalleşmeye doğru
Sosyal hayat düğün, lunapark ve spor salonlarından mı ibaret?
Toplu etkinlikler alışverişe gitmekten daha riskli değil
#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.