Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Sosyal hayat düğün, lunapark ve spor salonlarından mı ibaret?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni normalleşme adımlarında müzik ve eğlence sektörünü yine görmezden gelindi

  • MIXMAG TURKEY
  • 31 Mayıs 2021
Sosyal hayat düğün, lunapark ve spor salonlarından mı ibaret?

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz mevsimine girerken tüm Türkiye’nin merakla beklediği kritik kabine toplantısı sonrası yeni normalleşme kararlarını açıkladı.

Haziran ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve Cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecek. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmelerin kurallar çerçevesinde Pazar günleri hariç 07:00 - 21:00 arasında çalışabileceği ve yeme-içme servisi yapan işletmelerin belirtilen saatler içinde masaya servis yapabileceği belirtilirken, müzik ve eğlence sektörüyle hiçbir gelişmeye yer verilmemesi ve herhangi bir yol haritası açıklanmaması hayal kırıklığı yarattı. Yeni normalleşme adımlarıyla ilgili şaşkınlık yaratan bir diğer ayrıntı ise 1 Haziran'dan itibaren açık ve kapalı alanlardaki nikah ve nikah şeklindeki düğün törenlerine belirli şartlar altında izin verilmesine rağmen açık-kapalı mekan fark etmeksizin konser, festival ve eğlence sektörünün diğer iş kollarından hiçbir şekilde söz edilmemesi ve görmezden gelinmesi oldu.

Son olarak İngiltere’de önceki ay hükümet desteğiyle düzenlenen ve toplam 58.000 kişinin katıldığı test etkinlikleri sonrası yapılan tekrar testlerde sadece 15 koronavirüs vakası görülmüş ve toplu etkinliklerde enfeksiyon yayılım bulgusuna rastlanmamıştı. Türkiye'de benzer bir test etkinliği şu ana kadar hiç yapılmadı.

Türkiye hükümetinin normalleşme adımlarında sosyal hayatı lunapark, düğün, spor salonu ve halı saha aktiviteleri gibi sınırlı çerçevede ele alan yaklaşımı müzik, eğlence ve kültür-sanat sektörlerine emek verenlerin tepkisine yol açtı. Temmuz ayı başında söz konusu kısıtlama tedbirlerinin vaka ve vefat sayılarındaki değişime ve aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden gözden geçirileceği söylense de tüm sektör bileşenleri, normalleşme adımlarında dikkate alınma ve tedbirli açılma uygulamalarına vakit kaybetmeden dahil edilme taleplerini sesli biçimde dile getiriyor.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...