Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Toplu etkinlikler alışverişe gitmekten daha riskli değil

Birleşik Krallık hükümeti, sosyal mesafe ve maske takma zorunlulukları olmadan düzenledikleri pilot etkinliklerin verilerini paylaştı

  • SU ODABAŞ
  • 22 Mayıs 2021
Toplu etkinlikler alışverişe gitmekten daha riskli değil

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Birleşik Krallık hükümetinin düzenlediği Etkinlik Araştırma Programı (Event Research Programme) kapsamında toparlanan verilere göre, sosyal mesafe ve maske takma gibi COVID-19 kısıtlamaları olmadan gerçekleştirilen kitle etkinlikleri yalnızca alışverişe çıkmak veya dışarıda yemek kadar riskli.

The Times gazetesine göre, mekanlarda gerekli tarama sistemleri kullanıldığında ve daha iyi havalandırma olanakları sağlandığında bulaşma riski önemli ölçüde düşüyor.

Birleşik Krallık’taki canlı müzik endüstrisinin büyük bir kısmı, birçok müzik mekanı da dahil olmak üzere pandemi sebebiyle oluşan karantinanın başlangıcı olan Mart 2020’den bu yana ciddi bir şekilde zarar gördü. İngiltere 21 Haziran’da tamamen yeniden açılmayı planlarken, elde edilen yeni veriler, mekanlar ve canlı müziğin geleceği için umut veriyor.

Liverpool, Mayıs ayının başındaki banka tatiline denk gelen hafta sonu boyunca, koronavirüs kısıtlamalarının uygulanmadığı pilot etkinliklerde binlerce katılımcıyı ağırladı.

Ayrıca, 2021 Brit Ödülleri ve İngiltere FA Cup finali de seyircilerin katılımıyla gerçekleşti, bütün katılımcılar etkinliklere girmek için negatif test sonuçlarını göstermek zorundaydılar.

The Times gazetesiyle konuşan Birleşik Krallık hükümet kaynağı şunları söyledi: “Hala son verilerin gelmesini bekliyoruz ama şimdiye kadarki sonuçlar oldukça heyecan verici. Gelecek sonuçlar, büyük etkinliklerin, turizm ve eğlence sektörünün diğer alanlarından daha riskli olmadığını kanıtlamaya yardımcı olacaktır. Bu, etkinlikleri diğer günlük aktiviteler kadar güvenli hale getirmek için yapabileceğimiz şeyler olduğunu gösteriyor.”

Veriler umut verici olsa da bu yaz Birleşik Krallık’ta gerçekleşecek etkinliklerle ilgili hala çok fazla belirsizlik var. Büyük ölçekli etkinlikler için devlet sigortasının olmaması nedeniyle birçok etkinlik tamamen iptal edilmek zorunda kalabilir.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Su Odabaş'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...