Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Hijaz ve Barçın ‘Dark’ ile Soundtype’ta

‘Dark’, Soundtype etiketiyle dijital platformlardaki yerini aldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 3 Mayıs 2021
Hijaz ve Barçın ‘Dark’ ile Soundtype’ta

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

DJ/prodüktör Hijaz ve vokalist Barçın, müzik kolektifi ve plak şirketi Soundtype’tan ortak bir çalışma çıkardı.

Vokalist Barçın’ın katkı sunduğu “Dark” adlı çalışma, melodic house öğeleriyle düşsel bir yolculuk vaat eden bir yapım. İkilinin ilk ortak çalışması olan “Dark”, Hijaz’ın geçen yıl yayımladığı “Ayza El” parçasını takip ediyor.

Prodüksiyonlarında house, progressive house ve techno türlerine odaklanan Hijaz, müzik kariyerine 2000’li yılların sonunda İzmir’de underground sahnelerde çalarak başladı. Soundtype plak şirketi, Eles Records ve Pipe & Pochet’in ardından Hijaz’ın yeni durağı oldu. Barçın ise vokalistliğinin yanı sıra uzun süre boyunca çaldığı piyanosuyla Twitch platformunda doğaçlama performanslarını dinleyicilerle paylaşıyor.

“Müzik için emek veren, hayali müzik yapmak olan; müziği seven herkes için” mottosu ile yola çıkarak oluşumunu şekillendiren müzik kolektifi ve plak şirketi Soundtype, basın açıklaması yoluyla hedefini şu şekilde özetliyor: “Global piyasalarda ünlü sanatçıların en büyük gücünün birbirlerine olan destekleri ve birlikte çalışmaları olduğunun farkındayız. Birlikte üreterek ve birbirlerini destekleyerek kendilerini sürekli yeniliyor ve aynı zamanda sürekli yeni sanatçıları dünyaya tanıtıyorlar. Bu fikrin, bu tarz oluşumların dışında olan sanatçıların fark edilmesini zorlaştırdığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle Türkiye’de etkili, adil ve global bir müzik kolektifi oluşturmaya karar verdik. Böylece biz de müziğin tüm aşamalarında çalışan her ismin fark edilmesini sağlayacağımıza inanıyoruz.”

“Soundtype olarak bundan önceki bir yıl içerisinde bu altyapıyı oluşturmak için gece gündüz çalıştık. Buna ek son bir yıldır birbirinden farklı türlerde ve alanlarda müzikler ürettik. Bu şekilde müziklerin oluşum ve dağıtım süreçlerini takip edip analiz ettik. Elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda bu kolektifi güçlendirecek sistemler hazırladık. Birlikte çalışarak ne kadar harika işler üretebildiğimizi ve bunları ne kadar efektif bir şekilde dağıtabildiğimizi de deneyimlemiş olduk.”

“Birlikte çok güçlü olduğumuzun farkındayız. Gücümüzün kaynağının vizyonlu, istekli ve hevesli kişilerin olduğunun da farkındayız. Bu nedenle Soundtype olarak herkese açık ve birlikte çalışan harika kolektifimizi duyurmaktan gurur duyuyoruz. Siz de bu güçlü yapının güçlü bir parçası olmak istiyorsanız hiçbir koşul bulunmaksızın çalışmalarınızı müziğin hangi alanında olursa olsun bizlere ulaştırın. Sizlerle çalışmak için çok heyecanlıyız.”

Soundtype ile ilgili en son gelişmeleri takip etmek için bu sayfayı ziyaret edebilir, Hijaz ile Barçın’ın müzik çalışması “Dark”ı aşağıda dinleyebilirsiniz.

Hijaz

Barçın

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...