Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Ikaru çıkış albümünden ilk tekliyi paylaştı

Başarılı ikilinin Nisan’da çıkacak ‘Monolith’ albümünden ilk tekli olan ‘Dawn’ dinleyicilerle buluştu

  • MIXMAG TURKEY
  • 8 Ocak 2021
Ikaru çıkış albümünden ilk tekliyi paylaştı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Çalışmalarını Ankara’da sürdüren Alptuğ Çavuş ve Salih Gaferoğlu ikilisinin oluşturduğu Ikaru, 9 Nisan’da çıkaracakları albüm çalışmalarından ilk tekliyi paylaştı.

Toplam 11 parça içerecek olan “Monolith” adlı albüm, 8 orijinal çalışma ve 3 remiks içeriyor. Mercan Dede & Dexter Crowe, Anatolian Sessions ve Netam, “Monolith” albümüne remiksleriyle katkı sunan sanatçılar olarak dikkat çekiyor.

“Monolith” albümünün prodüksiyonunda elektro / akustik gitar, çağlama, analog / modüler synthesizer, flüt, didgeridoo, trompet ve çeşitli saha - vokal kayıtlarının da kullanılmış olması öne çıkan ayrıntılardan biri. Albümün melodik kompozisyonlarında ambient, psychedelic müzik ve sanat akımları ile Anadolu - Kuzey Afrika halk ezgileri ilham kaynağı oluştururken, ritmik yapı ise tribal yaklaşımlar ve modern dub beat’lerinin bileşiminden örnekler sunuyor.

Ikaru, Mercan Dede’nin kült albümü “Sufi Dreams”te yer alan yapımlardan biri olan “Dream of Shams” parçasına geçtiğimiz yıl kendi yorumlarını katarak resmi platformlarda paylaşmıştı. Çavuş ve Gaferoğlu ikilisi ayrıca, performans evi Akustikhane tarafından hazırlanan belgesel ve performans serisi Akustikhane Across’ta trompet ustası Barış Demirel’le ortak bir performansa imza attı. Performansın ardındaki hikaye, BluTV platformunda belgesel olarak izleyicilerle paylaşıldı.

Ikaru ikilisinin Gülbaba Records'dan çıkan “Dawn” isimli teklisini aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...