Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İngiltere çapındaki test etkinliklerinde sadece 15 COVID-19 vakasına rastlandı

58.000 kişi geride bıraktığımız bir ay içinde kulüp etkinliklerine, bir festivale ve FA Cup maçlarına katılmıştı ​

  • MIXMAG TURKEY
  • 24 Mayıs 2021
İngiltere çapındaki test etkinliklerinde sadece 15 COVID-19 vakasına rastlandı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İngiltere’de geride bıraktığımız bir ay içinde hükümet desteğiyle düzenlenen ve toplam 58.000 kişinin katıldığı test etkinlikleri sonrası yapılan incelemelerde sadece 15 koronavirüs vakasına rastlandı.

On binlerce kişinin katıldığı etkinlikler Liverpool’da düzenlenen iki kulüp gecesi, Sefton Park yakınlarında organize edilen bir müzik festivali, Londra O2 Arena’daki BRIT Ödülleri töreni, Wembley Stadyumu’ndaki FA Cup yarı final ve final maçları, Sheffield’daki Dünya Bilardo Şampiyonası ve Surrey’de düzenlenen 5 kilometre koşu programı olmuştu.

Tüm katılımcılardan etkinlik öncesi negatif PCR testi istendi ve gerekli ölçüm ve kıyaslamaların yapılması için etkinliklerden sonra testler tekrarlandı. Hükümet gözetiminde ve Etkinlik Araştırma Programı (Event Research Programme) idaresinde yürütülen test etkinlikleri tamamlandıktan sonraki yapılan tekrar testlerde yalnızca 15 koronavirüs vakasına rastlandı.

Hükümet adına The Telegraph’a konuşan bir yetkili, “Dünyada öncü olan Etkinlik Araştırma Programı’mız, büyük etkinliklerde virüs bulaşı riskini ölçümlemek ve büyük kalabalıkların tekrar bir araya geleceği şartların nasıl yaratılabileceğini ortaya koymak amacıyla başlatılmıştı. Pilot etkinlikler, katılımcılar için enfeksiyon riskini azaltıcı bilimsel önlemler altında yapıldı. Ulusal Sağlık Servisi ile yakın koordine içindeyiz ve testi pozitif çıkan herkesi yakından izlemeye devam ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yine Etkinlik Araştırma Programı kapsamında toplanan verilere göre sosyal mesafe ve maske takma gibi COVID-19 kısıtlamaları olmadan gerçekleştirilen toplu etkinliklerin yalnızca alışverişe çıkmak veya dışarıda yemek kadar riskli olduğu sonucuna varılmıştı.

‘Dünyanın Ritmi: Londra’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...