Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Sensor Festival'da Rusya bağlantısı iddiası sanatçıların programdan çekilmesine neden oldu

Ermenistan'da 3 gün sürecek festivalin biletleme partneri Moskova merkezli satış platformu Tickets Cloud

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Temmuz 2022
Sensor Festival'da Rusya bağlantısı iddiası sanatçıların programdan çekilmesine neden oldu

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Sensor Festival'da sahne alacak 41 DJ'den 6'sı, Rusya ile ilişkilendirilen iddialar nedeniyle festivalden çekildi. 3 gün sürecek festivale, Moskova menşeli Rus bilet satış platformu Ticket Cloud ortak.

Festivalden çekilen sanatçılar; DJ Bone, Jane Fitz, Andrew Peckler, Animsitic Beliefs ve Rabih Beaini.

10-12 Eylül tarihleri arasında Aragats Dağı'nda gerçekleşecek festivalde sahne alacak bazı isimler; Ivan Smagghe, Maayan Nidam, Legowelt, Ron Morelli, Rhadoo, Byetone, Dopplereffekt, Lea Bertucci, Dhafer Youssef, Tony Buck, Elena Colombi, Vlada ve Raphael Carrau.

Savaş karşıtı ve kültürleri barış içerisinde birleştirme misyonlarını ifade eden Sensor için bu yıl bir ilk olacak.

Konu ile ilgili yorumlarını İnstagram üzerinden belirten Jane Fitz, "Eylül ayında gerçekleşecek ve sahne alacağım bir festivalin Rus yaklaşımında olduğunu öğrendim. Ukrayna'nun uzun dönem bağışçılarından olarak bu festivalde sahne almanın imkansız olduğunu düşünüyor, kendi anlaşmamı derhal iptal ediyorum", ifadelerini kullandı.

Benzer şekilde DJ Bone, festivalden çekilme kararını belirten bir video paylaştı. Sosyal medya üzerinden, "Sensor Festivalinde çalmayacağım" ifadelerini aktaran sanatçı, uzun süredir Rusya'yı boykot ettiğini vurguladı. Sahne almadım ama Afrika kökenli insanların uğradığı ayrımcılık ve LGBT karşısında yapılan propagandaları reddettim", ifadelerini ekledi.

Inverted Audio, Andrew Peckler, Animistic Beliefs, Job Sifre ve Rabih Beaini'nin de çekilen isimler arasında olduğunu paylaştı.

Tickets Cloud üzerine bilgiler sınırlı. Sensor ise kendisini pazarlamadan satışa biletleme döngüsüne sahip herkese açık bir platform olarak tanıtmakta.

Mixmag'e açıklamalarda bulunan Sensor, "Festivalin başlamasına neden olan misyonumuzun arkasında duruyoruz. Sensor, uluslararası bir sanatçı kitlesine hitap ediyor. Kitle dünya çapında desteklenen Rus elektronik müzik yeraltı köklerine uzanıyor. Özgürlüğün bir temsili tamamen. Uluslarası misyonlar desteklenmeli. Aksine, acımasız saldırılara maruz kalıyoruz.

41 sanatçıdan 6'sı ile vedalaştık. Önce bu gerçekle karşı karşıya kaldık. Kararlarına saygı duyuyoruz elbet; Hiçbir sanatçı zorla sahne aldırılamaz. Vedalaşılan sanatçılardan biri de Jane Fitz maalesef. Fitz'in aramızdan ayrılması ile Facebook etkinlik ortaklığımız da sona erdi. Festivalin hayat bulma ihtimali oldukça zayıftı. Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, Romanya, Tunuz, Brezilya ve İsrail'den gelen destekler ayakta tutuyor bizleri.

Sensor, yeraltı elektronik müzik kültürünün temel değerlerine hakim olacak. Umuyoruz, saldırıda bulunanlar da yaklaşımlarını değerlendirecek. Nefretin bir yarını yok", ifadelerini kullandı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...