Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Native Instruments global yapılanma sebebiyle 100'e yakın çalışanının işine son verdi

Teknoloji şirketi yeni bir platform geliştirmek için stratejik yapılanmaya gidiyor

  • Furkan Kılıçaslan
  • 8 Eylül 2019
Native Instruments global yapılanma sebebiyle 100'e yakın çalışanının işine son verdi

Native Instruments ''modern müzik yapımcıları için birleşik bir platform deneyimi'' için çalıştığını doğrularken, şirketin stratejisinde de ciddi anlamda bir yapılanmaya gittiğini açıkladı. Yaklaşık 100 kişinin işine son veren şirket böylece dünya çapındaki iş gücünün yüzde 20'si ile yollarını ayırmış oldu.

Native Instruments, yeniden yapılandırmanın finansal olmadığını, 2018'de ve 2019'un ilk yarısında elde edilen gelirlerin arttığına değinilirken amacın operasyonları merkezileştirmek ve bu yeni platforma odaklanmak olduğunu belirtti. ''Birleşik platform deneyimi'' olarak adlandırılan yeni ürünlerin ve servisin 2020'nin ortasında çıkması bekleniyor.

NI'ın kurucu ortağı ve CEO'su Daniel Haver, “Bu dönüşümü başarılı kılmak için yeni vizyonumuzu destekleyecek operasyonel bir değişime ihtiyacımız vardı. Ne yazık ki bu aynı zamanda çok sayıda çalışanımız ile yollarımızı ayırma anlamına geliyordu. Dönüşümün en zor parçası bu oldu'' derken, Native Instruments’ın İnovasyon Sorumlusu ve Başkanı Mate Galiç, yeni platformun amacının “şirketin tüm parçalarının ortak bir hedefe için birlikte çalışmasını” sağlamak ve şirketin önceki operasyonel hiyerarşisinden ve çoklu marka yaklaşımından uzaklaşmak olduğunu söyledi.

Kıdem tazminatı paketlerinin ve işten çıkarma yardımlarının yanı sıra NI, işten çıkarılan çalışanlara Berlin merkezli diğer teknoloji şirketlerinde iş ararken yardımcı olacağını ifade etti. Behringer, NI’nın eski personeline Facebook'tan açık bir çağrı yaparak 50'ye yakın mühendisi işe alabileceklerini söyledi.

Spotify '#Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...