Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Dünyaca ünlü DJ ve prodüktör A-Trak, Beatsource yönetim kurulunda

Beatsource'un dijital mağazası Eylül'de hizmete girecek

  • ONUR ATEŞ
  • 21 Ağustos 2019
Dünyaca ünlü DJ ve prodüktör A-Trak, Beatsource yönetim kurulunda

Müzik seçimlerinde herhangi bir tür kısıtlaması olmayan hemen her DJ'in uğrak noktası olması beklenen, Beatport ve DJcity'nin ortak girişimi Beatsource dünyaca ünlü Kanadalı DJ/prodüktör A-Trak'i yönetim kurulu üyeliğine getirdi.

A-Trak (Alain Macklovitch), çevrim içi dijital mağazası Eylül ayında açılacak Beatsource hakkında yaptığı açıklamada, "Tür kısıtlamasına yönelik pozisyon alan mağazalar artık DJ'liğe hitap etmiyor. Tür kısıtlamalarıyla ilgili zincirlerinden arınarak çalışan DJ'ler uzun zamandır aradıkları her şeyi bulabilecekleri, saygı duyulan ve ortak fikirler etrafında birleştiğimiz insanlarca kürasyonu yapılan bir portal arayışındaydı. Hem Beatport hem de DJcity yıllardır DJ'lik kültürüne hayati önemde katkı sunuyor, bu iki markanın ekibiyle piyasaya yenilik kazandıran bir işe girişiyor olmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

Beatport CEO'su Robb McDaniels ise, "Elektronik üzerine yoğunlaşarak aynı zamanda her çeşit olasılık arasında esnek çalışabilen, bu hassas dengeyi profesyonelce sağlayan DJ'lerin sayısı çok değil. Alain, sayısı çok az olan böyle insanlardan biri ve onu yönetim kurulumuzda görmenin heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki aylarda bir dizi yeni jenerasyon müzik ürününü sektöre sunarken Alain'in sanatsal ve yaratıcı perspektifi Beatsource için inanılmaz değerli olacak" açıklamasında bulundu.

Beatsource'un Eylül'de açılışının ardından yıl sonunda ayrıca 'Beatsource LINK' aracının da DJ'lerin kullanımına açılması planlanıyor. Önceki ay beta sürümü hizmete giren Beatport'un patentli teknolojisi LINK, Beatsource ile entegre olarak DJ'lerin 6 milyonu aşkın şarkıyı stream tabanlı olarak setlerinde kullanmalarına imkan sağlayacak ve bu sayede LINK'in kullanım sahası daha da genişleyecek. Şirket, 2020 başlarında DJcity'nin "promo havuzu" sistemini de bünyesine dahil ediyor olacak ve bu, 'açık format DJ' olarak da bilinen söz konusu DJ çevresine sunulan ilk hizmet olma özelliği taşıyacak.

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...