Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Ross From Friends, 'Epiphany' ile retrospektif atmosfer yaratıyor

Kalıplara sığmayan retrospektif atmosfer

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 24 Eylül 2019
Ross From Friends, 'Epiphany' ile retrospektif atmosfer yaratıyor

YouTube’un 2010’lu yıllarla birlikte epeyce popüler bir serbest mecraya dönüşmesiyle beraber çok az duyulmuş ya da yeni emeklemeye başlayan türlere daha kolayca ve çabucak ulaşmaya başladık. Bu durumun son yıllardaki en büyük örneği ‘YouTube House’ olarak da zikredilen ‘lo-fi house’ türünün bizlere sunduğu DJ Boring, DJ Seinfeld, Hidden Spheres, Baltra gibi önemli prodüksiyonlar ve prodüktörler oldu. Bunun en önemli halkasını ise Ross From Friends olarak nitelemek mümkün.

Ross From Friends'in son kısaçaları “Epiphany”, yeni nesil house müziği belli kalıplara sığdırmadan, retrospektif atmosfer yaratarak ve standart normların dışına çıkarak ince ince işlenmiş olarak bizlere sunuyor. Kısaçalarla aynı adı taşıyan “Epiphany” adlı parçanın melodisindeki etnik tat, “The Revolution” adlı parçanın yetmişlere selam gönderen pasajları, “Phantom Ratio”nun kendi soluğunda tech – house türüne göz kırpan yapısı göz önüne alındığında sanatçının yine kendi kafasının estiğince yapmış olduğu sıra dışı bir iş ortaya çıkardığını söylemek yanlış olmaz.

“Epiphany” ve “The Revolution” adlı parçaların edit versiyonlarıyla beraber toplam beş parçalık bu kısaçalar Ross From Friends’in bu seneyi de boş geçmeden üretimlerine yenilikler ekleyerek devam ettiğini bize kanıtlıyor.

Brainfeeder etiketiyle yayımlanan kısaçaları aşağıda dinleyebilirsiniz.

Sanatçının Mixmag'in ünlü serisi “The Lab”in Londra buluşmasında geçen yıl gerçekleştirdiği performansını izleyin.

Spotify '#Frekans' çalma listemizi takip edin.

İçerik yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...