Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

SIRMA ilk albümünü çıkardı: ‘Gökten’

Sanatçının ilk albüm çalışması 8 parça içeriyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: MUHSİN AKGÜN
  • 21 Kasım 2021
SIRMA ilk albümünü çıkardı: ‘Gökten’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Besteci, söz yazarı, prodüktör ve ses mühendisi SIRMA, ilk albüm çalışması “Gökten”i müzikseverlerin beğenisine sundu.

Berklee College of Music’te aranjörlük ve müzik prodüksiyonu üzerine burslu eğitim aldıktan sonra solo kariyerinin ilk adımlarını şimdi dünya çapında tanınan Illenium ve Said The Sky'la birlikte yarattığı “Drop Our Hearts” ve “Drop Our Hearts (Part II)” isimli şarkılarla atan sanatçı, ilk albüm çalışmasını geçtiğimiz aylarda takipçilerine duyurmuş ve 30 Eylül'de albümden ilk tekli “Üzülürsün Sonra”yı, ardından 21 Ekim’de de ikinci albüm teklisi “Sen Çoktan Gittin Benden”i yayımlamıştı.

Toplam 8 yapım içeren albümdeki şarkıların söz, müzik, düzenleme, prodüksiyon, miks ve mastering’i SIRMA’ya ait. Albüm, Facebook ve Instagram kullanıcılarının video paylaşımlarına ücretsiz müzik ve ses eklemelerine izin veren ve Facebook Music Initiative’in hayata geçirdiği bir özellik olan Facebook Ses Koleksiyonu projesinin bir parçası olarak resmi piyasaya çıkış tarihinden önce ilk olarak Instagram ve Facebook kullanıcılarının beğenisine sunulmuş ve Türk müzik piyasasında türünün ilk örneği olarak kayıtlara geçmişti.

2019 yılında çevrim içi müzik okulu Soundfly’dan aldığı teklif üzerine vokal prodüksiyon tekniklerini anlattığı interaktif bir kursyaratan SIRMA’nın içeriklerini New York’ta hazırladığı Modern Pop Vocal Production adlı dersi, halen hem amatör hem de profesyonel müzisyenler tarafından ilgiyle inceleniyor. Sanatçının müzisyenlere yönelik kaleme aldığı eğitsel nitelikteki çeşitli makaleler de Roland ve Output gibi prestijli müzik teknoloji firmalarının internet sitelerinin yanı sıra LANDR ve TuneCore gibi bağımsız müzik platformlarında da kaynak olarak kullanılıyor.

Sanatçı, ilk albüm çalışmasının öne çıkan şarkılarından “Fear / Mutluluk” için önceki gün bir video klip paylaştı. Parçanın resmi videosunu ve albümdeki tüm parçaları aşağıda inceleyebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...