Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Y do I ilk albüm çalışmasını çıkardı: ‘I Know’

Area Verde’den çıkan albümde toplam 11 parça yer alıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 18 Kasım 2021
Y do I ilk albüm çalışmasını çıkardı: ‘I Know’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Dava Semo ve Amos Chalfon’dan oluşan İsrailli ikili Y do I, kariyerlerindeki ilk albüm çalışmasını dinleyicileriyle paylaştı.

2019 yılında “We Hate Minimal, We Love Minimal” teklileriyle ismini duyurmaya başlayan Y do I, aralarında Take My Space, Trippy Code ve Area Verde’nin de olduğu çeşitli plak şirketlerinden çıkardığı projelerle istikrarlı bir yükseliş yakaladı.

“Future techno” olarak adlandırdığı kendine has tarzının son örneği olan “I Know” albümüyle ilgili Y do I şu ifadeleri kullandı: “Bu ilk albüm çalışmamız, klasik elektronik müziğe fütüristik yeni bir yorum kazandırmayı amaçlıyor. Dinleyicilere mümkün olan en yoğun ve en duygu dolu hissiyatları aktarmayı hedeflediğimiz projenin yapımında hi-tech synthesizer’ların kullanımı ve prodüksiyonda gittikçe gelişen hassas bakış açımız oldukça önemli yer tuttu. Bilinç durumunuzu değiştirecek ve sizi daha yükseklerde hissettirecek bir çalışma ortaya çıktı. Güçlü bas sesleri, özel olarak üzerinde çalışılmış ritmik düzenlemeler ve bizi biz yapan sound’umuz gibi Y do I projemizi özgün kılan unsurlara ilk albüm çalışmamızda da özel önem gösterdik.”

Başarılı ikili önümüzdeki hafta Türkiye’deki ilk şovlarına imza atmaya hazırlanıyor. 25 Kasım’da İstanbul Fırın, 27 Kasım’da ise Kite Ankara’da sahne alacak olan Y do I’a İstanbul’da Koray Güçkıran, Ege Sağlam ve Voluntas, Ankara’da ise yine Ege Sağlam ile birlikte Minstrel eşlik edecek.

Y do I’ın 11 parçadan oluşan ilk albüm çalışmasını aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...