Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ETKİNLİK

Sofiane Saidi ve grubu Mazalda, "Very Very French Festival XXF" kapsamında İstanbul'da

Very Very French Festival XXF, 28 Kasım'da Nouvelle Vague konseriyle Babylon'da başladı

  • MIXMAG TURKEY
  • 28 Kasım 2019
Sofiane Saidi ve grubu Mazalda, "Very Very French Festival XXF" kapsamında İstanbul'da

Kuzey Afrika ve Cezayir kültürünün geleneksel öğelerini Batı'nın rock tınılarıyla harmanlayan raï müziğine yeni bir soluk getiren ve "raï 2.0'ın prensi" unvanını alan Cezayir kökenli müzisyen Sofiane Saidi ve grubu Mazalda, “Very Very French Festival XXF” kapsamında 30 Kasım’da İstanbul'a geliyor.

Cezayir'den Paris'e taşınmadan önce çeşitli müzik gruplarında yer alarak müzikal kariyerine erken yaşlarda başlayan Sofiane Saidi, 1996'da Universal Music'ten çalışmaları yayımlanan afro hip-hop grubu Tukuleur'a katıldı. 1998 yılında drum & bass sanatçısı Naab'ın albüm çalışmalarına katkı sunarak 2001 yılında "Minaret" albümünü yayımlayacak olan bir başka grup Yog Sothoth ile Avrupa'nın çeşitli noktalarını turladı. 2003'te katkı sağladığı Ali Dragon'un "Le Dernier Cri" albümünün turnesi esnasında İspanya'daki bir festivalde sesiyle Mısır asıllı İngiliz şarkıcı Natacha Atlas'ın dikkatini çekti. Birlikte kaydettikleri iki düet, Atlas'ın "Mish Maoul" albümüyle 2006'da müzikseverle buluştu ve doğduğu kent Sidi Belabbas'ın canlı raï çalan ilk grubu Raina Rai ile birlikte turlamaya başladı.

Yoğun seyahatlerle geçen bu dönemin ardından Paris'e tekrar dönerek kendi albüm çalışmalarına yoğunlaşma fırsatı elde eden sanatçı, klasik Mısır müziği dramalarındaki kahramanların eğlence ve yasları ile evrensel aşk temasını konu alan "El Mordjane" albümü üzerine çalışmaya başladı ve 2015'te tamamlayarak piyasaya sürdü.

Batı ezgilerini Doğu'nun sesleriyle başarılı şekilde harmanlayan Acid Arab’la da profesyonel kariyeri kesişen sanatçının birlikte kaydettikleri “La Hafla” parçası, grubun 2016 yapımı “Musique de France” albümünde yayımlandı. Avrupa’da birçok kulüp ve festival etkinliklerinde sahne alan ve sürekli farklı dünyalar arasında gezmekte olan Sofiane Saidi'nin yine Acid Arab ile birlikte ürettiği "Rimitti Dor" parçası, 2019'daki dikkat çekici çalışması olarak beğeni topladı.

Oryantal glam'in mucidi olarak da bilinen Sofiane Saidi'nin müzikal yolculuğu, üflemeli çalgılar, saz, klavye ve analog synthesizer gibi enstrümanlar kullanarak eklektik tarzlarda performanslar sergileyen ve raï müziğinden ilham alan 6 müzisyenden oluşan Mazalda grubuyla 2018'de tanışmasıyla farklı bir boyut kazandı. Söz konusu birliktelik aynı yıl 9 parçadan oluşan "El Ndjoum" isimli ortak yapım bir albümle taçlandı.

Sofiane Saidi ve Mazalda, Institut français ve Babylon iş birliğiyle düzenlenen "Very Very French Festival XXF" kapsamında 30 Kasım Cumartesi günü Türkiye'deki sevenleriyle buluşacak. Sofiane Saidi ve Mazalda'nın performansı öncesi ve sonrasında ise DJ setiyle 994 kabinin başında festival katılımcılarının karışısında olacak. Etkinlik biletleri ve detaylı bilgi için tıklayın.

SOFIANE SAIDI & MAZALDA, VERY VERY FRENCH FESTIVAL XXF | 30 KASIM 2019

Sofiane Saidi ve Acid Arab ortak çalışma ürünü olarak 18 Ekim'de çıkan "Rimitti Dor" şarkısını dinleyin.

Sofiane Saidi ve grubu Mazalda'nın "La Classe Fi Las Vegas" isimli eserlerinin canlı performans görüntülerini izleyin.

Fransız sanatçıların yeteneklerini Türkiye seyircisine tanıtmayı amaçlayan Very Very French Festival XXF, 28 Kasım - 20 Aralık 2019 tarihleri arasında Institut français iş birliği ile Babylon’da gerçekleşiyor olacak. 28 ve 29 Kasım'da Fransız müzisyenler Marc Collin ve Olivier Libaux'nun projesi Nouvelle Vague'in performanslarıyla başlayan festival, 13 Aralık'ta Feder'in (Hadrien Federiconi) DJ performansını ve 20 Aralık'ta Guido Minisky ile Hervé Carvalho ikilisinden oluşan Acid Arab'ın canlı şovunu Babylon sahnesine taşıyacak.

Nouvelle Vague, Very Very French FESTIVAL XXF | 28 Kasım 2019 Nouvelle Vague, Very Very French FESTIVAL XXF | 29 Kasım 2019 Feder, Very Very French FESTIVAL XXF | 13 ARALIK 2019 ACID ARAB, Very Very French FESTIVAL XXF | 20 ARALIK 2019

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...