Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

SOPHIE hayata veda etti

SOPHIE, Cumartesi sabaha karşı Atina’da yaşamını yitirdi

  • MIXMAG TURKEY
  • 30 Ocak 2021
SOPHIE hayata veda etti

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İskoç müzisyen SOPHIE yaşamını yitirdi.

Çığır açıcı işlere imza atan ve şarkıcı, şarkı yazarı, müzik prodüktörü ve DJ kimlikleriyle de tanınan sanatçı, 30 Eylül Cumartesi sabaha karşı Atina’da hayata gözlerini yumdu.

SOPHIE’nin çalışma ekibinin Mixmag'e yaptığı açıklamaya göre sanatçı beklenmedik bir kaza sonucu vefat etti.

Paylaşılan açıklama şu şekilde:

“Derin bir üzüntü ile bildirmek isterim ki müzisyen ve prodüktör SOPHIE, yaşadığı Atina’da ani bir kaza sonucu yaşamını yitirdi. Şu an ailesi için saygı ve mahremiyet önceliğimiz. Ayrıca sanatçının hayranları için ve beklemediğimiz bu gelişmenin hassasiyeti için de duyarlılığınızı rica ediyoruz.”

“SOPHIE, müzikteki yenilikçi yaklaşımın öncülerinden ve son on yılın en ilham verici sanatçılarından biriydi. Yalnızca ustalıkla yaptığı prodüksiyonları ve yaratıcılığı ile değil, aynı zamanda duruşuyla ilettiği mesajı ve fark edilirliğiyle çok farklı bir isimdi. Özgürlüğün simgesiydi.”

Sanatçının ilk albümü “Oil Of Every Pearl's Un-Insides”ı çıkaran plak şirketi Transgressive, Twitter hesabından yaptığı açıklamada SOPHIE'nin dolunayı izlemek isterken çıkmaya çalıştığı yükseklikten kazaen kayarak düştüğünü aktardı.

Glasgow’da dünyaya gelen SOPHIE, Numbers. ve Huntleys & Palmers gibi plak şirketleriyle çalışmış ve 2018 yılında ilk albümü “Oil Of Every Pearl's Un-Insides”ı yayımlamıştı. Albüm, 2019 yılında “en iyi dans-elektronik albüm” kategorisinde Grammy ödülüne aday gösterilmişti. Ocak ayının başlarında Autechre, SOPHIE’nin 2013 yapımı parçası “BIPP”yi remikslemişti.

SOPHIE’nin pop müziğe getirdiği deneysel yaklaşım ve cinsiyet kimliğini sorgulayıcı vokal modülasyonları öncü bir akım yarattı.

2018 yılında Billboard’a açıklamalarda bulunan sanatçı, “Trans olmak, bedeniniz ve ruhunuz arasındaki uyumu sağlamak demek. Bu uyum sayesinde bu ikisi hayatta kalmak için birbiriyle mücadele etmiyor. Cinsiyet üzerine kurgulanmış birtakım geleneksel rolleri yerine getirme zorunluluğunu empoze edici sosyal baskılardan arındığınız zaman, içinizde size ait olan özünüzü hissetmeye daha fazla yaklaşabiliyorsunuz” şeklinde konuşmuştu.

SOPHIE, Madonna’nın 2015’te çıkardığı ve Nicki Minaj’ın vokalleriyle yer aldığı “Bitch I'm Madonna” şarkısının arkasındaki isimlerden biriydi. Sanatçı ayrıca A.G Cook, Charli XCX ve rap sanatçısı Vince Staples dahil birçok sanatçıyla ortak projelerde yer almıştı.

[Fotoğraf: Charlotte Wales]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...