Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Soundcloud, Sirius XM’den 75 milyon dolarlık yatırım aldı

Pandora’nın da sahibi olan şirket, 2019'daki olumlu sonuçlardan sonra Soundcloud'a yatırım yaptı

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 22 Şubat 2020
Soundcloud, Sirius XM’den 75 milyon dolarlık yatırım aldı

Soundcloud, Amerika'nın en büyük radyo istasyonu ve çevrim içi yayın gruplarından biri olan Sirius XM'den 75 milyon dolarlık bir yatırım aldığını açıkladı. Yatırım, 2019'da güçlü bir performansın arkasından geliyor. Platform, 2019’da gelirini 200 milyon doların üzerine çıkarmayı başarmıştı ve sadece bir yıl önce bu rakam 108 milyon dolar seviyesindeydi.

Soundcloud, yatırımın "ürün geliştirmesini hızlandıracağını ve global yaratıcılar ve dinleyiciler topluluğunu besleyen hizmetleri geliştireceğini" söyledi. Soundcloud CEO'su Kerry Trainor konuyla ilgili olarak, "Soundcloud'da keşif, kariyer gelişimi ve müzik kültürünün evrimi; yaratıcıları ve dinleyiciyi besleyen, yaratıcılar ve dinleyiciler arasındaki bağlantıları derinleştirmeye odaklanan heyecan verici bir yol haritamız var" diye konuştu.

2018 yılında Sirius XM'in sahibi olduğu Pandora ve Soundcloud, şimdilerde Sirius XM ekibi tarafından yürütülen veri, reklam üretimi ve programlamayı hedefleyen reklam satış ilişkilerini birleştirmişti. Bu gelişme Soundcloud'un reklam gelirinde % 37,4’lük bir büyümeyi beraberinde getirmiş durumda.

#Numune çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...