Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

SUMIA yeni tekli yayımladı

Sanatçı, ‘Do Not Entra’ adını verdiği yeni çalışmasında Lady Maru ile iş birliğine gitti

  • MIXMAG TURKEY
  • 17 Temmuz 2023
SUMIA yeni tekli yayımladı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

DJ, prodüktör ve VOLX plak şirketi kurucusu SUMIA, ‘Do Not Entra’ isimli yeni teklisini dinleyicileriyle paylaştı.

İspanya merkezli müzik şirketi MIWS! RAVE etiketiyle çıkan çalışmada SUMIA, çalışmalarını Berlin’de sürdüren İtalyan müzisyen Lady Maru ile iş birliğine gitti.

Yeni projesiyle ilgili bir araya geldiğimiz SUMIA’dan, kariyerinin arka planı hakkında bilgi alma fırsatı bulduk: “Çocukluğumdan beri müzik benim için bir tutkuydu. Lisedeki ilk yıllarımda davul ve ardından saksafon çalmaya başladım. O zamanlar genç bir heavy metal müzik aşığıydım. Müzik grubum ile zaman zaman saksafon ve davul çalar, küçük arka sokak kulüplerinde canlı performanslar gerçekleştiridim. Davul çalmaya başlamam sayesinde müzikal kulağımın genç yaşta geliştiğini düşünüyorum. Bir raver olarak başlayan elektronik müzik tutkum, kısa süre sonra analog enstrümanlara ilgi gösteren bir prodüktör olarak devam etti. Şimdi dünyanın birçok yerinde performans sergileyen bir DJ olarak, techno müziğe olan tutkumun, hayatımın tümünü kapsadığını rahatlıkla söyleyebilirim.”

Söz ‘Do Not Entra’ parçasına geldiğinde ise SUMIA şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Lady Maru ile ilk karşılaştığımda, bir kulüpte çalıyordu ve benimkine oldukça yakın olan müziği ile beni çok etkilemişti, beklemediğim bir set çalıyordu. Tarzlarımız birbirine yakın olduğu için son zamanlarda iyi bir dostluk kurduk. Benim için, ortak yapım parçalardaki sanatçıların birbirlerini tanıması çok önemli. Çünkü İtalyan prodüktör Lady Maru ile uzaktan iletişim kurmak gerçekten zorlu ama aynı zamanda güzel bir süreçti. ‘Do Not Entra’ parçasında vokallerim ve synth'lerim kullanılırken, Lady Maru'nun güçlü analog davul altyapısı gerçekten parçaya karanlık ve yeraltı hissiyatı kattı. Analog ham synth'lere olan sevgimizin bizi birleştiren bir şey olduğunu söyleyebiliriz. Parçamızı tamamladıktan sonra en az 5-6 revizyonla nihayet istediğimiz sesi elde etmiştik. Sonra parçamıza uygun olan plak şirketlerini radarımıza alarak çok başarılı İspanyol plak şirketi MIWS! RAVE ile anlaştık. Proje çıktıktan hemen sonra dinleyicilerden çok güzel geri dönüşler aldık ve sonra sevgili Lady Maru ile yeni bir parça üzerinde çalışmaya başladık.”

SUMIA ayrıca, deprem mağduru çocuklara yardım amacıyla kurucusu olduğu plak şirketi VOLX etiketiyle bir süre önce çıkardığı dört parçalık ‘Stronger & Together’da ‘Dark Room’ adlı bir diğer yeni çalışmasını da rave tutkunlarının beğenisine sundu.

‘Do Not Entra’yı aşağıda dinleyebilir, içinde SUMIA imzalı ‘Dark Room’un da olduğu derlemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...