Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Sven Marquardt'ın ilk Türkiye sergisi Yapı Kredi bomontiada’da

Berghain’ın ünlü kapı görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Sven Marquardt’ın Goethe-Institut Istanbul iş birliğiyle açılan sergisi 26 Kasım’a kadar görülebilir

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: SALİH ÜSTÜNDAĞ
  • 15 Kasım 2023
Sven Marquardt'ın ilk Türkiye sergisi Yapı Kredi bomontiada’da

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berghain’ın ünlü kapı görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Sven Marquardt’ın Türkiye’deki ilk fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.

1980'lerin ortalarından itibaren Doğu Berlin’de punk ve new wave akımlarının yükselişine öncülük ederek sanat çevrelerinin takip ettiği önemli isimlerden biri haline gelen, Berlin’in ikon kulübü Berghain’ın kapı görevlisi olarak da tanınan fotoğraf sanatçısı Sven Marquardt, Berlin'in kültürel atmosferinden ilham aldığı “NACHTBLENDE” başlıklı sergisini Yapı Kredi bomontiada’da sanatseverlerin beğenisine sundu.

Pazartesi günleri hariç her gün saat 10:00 ile 19:00 arası ücretsiz gezilebilecek olan sergi, gece kulüplerinin yalnızca eğlence kültürü mekânları değil, aynı zamanda bireysel ifade biçimlerinin, farklı kimliklerin ve deneyimlerin özgürce yaşanabildiği yerler olduğunu farklı bir bakış açısıyla gözler önüne seriyor.

Berlin kulüp kültürüne odaklanan ve ziyaretçilere sanatçının son 25 yılda çektiği portre fotoğraflarından bir seçki sunan sergi, Marcel Dettmann'ın canlı performansı SLIDE ile açıldı. Performansa Lars Murasch, görüntü kompozisyonu ile eşlik etti.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...