Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

NASA Güneş rüzgarlarının Dünya’nın manyetik alanına çarpmasıyla oluşan sesi yayınladı

NASA geçen yıl da bir kara deliğin ses kaydını yayınlamıştı

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Mayıs 2023
NASA Güneş rüzgarlarının Dünya’nın manyetik alanına çarpmasıyla oluşan sesi yayınladı

NASA, Dünya'nın manyetik alanına çarpan Güneş’e ait plazma dalgalarının ses kaydını paylaştı. NASA'ya göre, Güneş rüzgarları olarak da bilinen plazma dalgaları adı verilen yüklü parçacıklar, gezegenimize yolculuk ederken Dünya’nın manyetik alanıyla çarpışarak düşük frekanslı ses dalgaları meydana getiriyor.

HARP (Heliophysics Audified: Resonances in Plasmas) adlı yeni bir NASA destekli proje, bu plazma dalgalarını hızlandırarak, dinleyebileceğiniz sesli "ıslıklar, çıtırtılar ve hışırtılar" haline getirdi.

Auralab Technologies, Michigan'daki HARP ekibi üyesi Robert Alexander, “Derin dinleme yoluyla yeni şeyler bulmaya çalışmak, biraz hazine avına benziyor. HARP projesi aracılığıyla dünya çapındaki bireylerin bunu deneyimlemesini dört gözle bekliyorum. Verilerin seslendirilmesi, Dünya dışı etkenlerle evrende doğal olarak oluşan müziğin farkına varma imkanını bizlere veriyor” dedi.

NASA, geçtiğimiz yıl Kara Delik Haftası'na özel olarak, bir kara deliğin ses kaydını yayınlamış ve evrenin esrarengiz seslerine kulak vermemizi sağlamıştı.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...