Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

TikTok, 1,5 milyar indirilme sayısına ulaştı

Sensor Tower’ın yayınladığı istatistiklere göre TikTok, App Store ve Google Play üzerinden dünya çapında 1,5 milyar indirilme sayısını geçti

  • ZEYNEP YAZICI
  • 7 Aralık 2019
TikTok, 1,5 milyar indirilme sayısına ulaştı

TikTok, verilere göre WhatsApp (707.4 milyon) ve Messenger (636.2 milyon)’ın ardından 2019 yılının oyun sektörü dışında en çok indirilen üçüncü uygulaması oldu. TikTok’u sırasıyla 587 ve 376.2 milyon indirilme sayılarıyla Facebook ve Instagram takip ediyor.

Uygulama, geçtiğimiz yıla oranla yüzde altı oranında artış göstererek 2019 yılının günümüze kadar olan sürecinde 614 milyon indirilme sayısına ulaştı.

Bu rakamın yaklaşık yüzde 45’lik kısmını 277.6 milyon indirme sayısı ile Hindistan’daki kullanıcılar oluşturuyor. Çin’deki kullanıcılar 45.5 milyon indirme sayısı ile yüzde %7.4’lük bir pay oluştururken, yaklaşık yüzde 6’lık bir dilimi 37.6 milyon indirme sayısı ile ABD’deki kullanıcılar oluşturuyor.

TikTok, 2019 yılının günümüze kadar olan sürecinde kullanıcılardan 115.3 milyon dolar gelir elde etti. Sensor Tower’ın haberine göre, TikTok geçen yıl 655.8 milyon indirme sayısına ulaşarak geçtiğimiz yılın oyun uygulamaları dışında en çok indirilen dördüncü uygulaması olmuştu.

TikTok’un App Store ve Google Play üzerinden ulaştığı toplam 1,5 milyar indirme sayısının yüzde 31’ini 466.8 milyon indirme sayısı ile Hindistan’daki kullanıcılar oluşturmakta. Dünya çapında TikTok kullanıcılarının App Store ve Google Play üzerinden yaptığı harcamalar ise 175 milyon dolara ulaştı.

Uygulama olağanüstü bir hızla büyüme gösteriyor. Sensor Tower’da yayımlanan blog yazısına göre 2019 yılının Şubat ayında 1 milyar kullanıcıya ulaşan TikTok, ilerleyen dokuz ayda 500 milyon kişiyi daha kullanıcıları arasına ekledi.

17 Kasım’da Financial Times'ta yayımlanan makaleye göre, uygulamanın sahibi ByteDance, Aralık ayında muadilleri olan Spotify ve Apple Music’e alternatif, ücretli bir müzik uygulaması piyasaya sürebilir.

Makalede, Çinli şirketin Universal Music, Sony Music ve Warner Music ile küresel telif meseleleri hakkında görüştüğü dile getiriliyor.

Pekin merkezli ByteDance, yazılım mühendisi Zhang Yiming tarafından 2012’de kuruldu ve yaklaşık 75 milyar dolarlık bir değere sahip.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haber yazarı Zeynep Yazıcı'yı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...