Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Tuna Taneri yeni teklisinde geleneksel seslerle elektronik müziği bir araya getiriyor

Sanatçı, ‘Distraught’ isimli yeni teklisinde bağlama çalıp türkü söyleyen bir sokak sanatçısından canlı alınan kaydı kullandı

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Şubat 2024
Tuna Taneri yeni teklisinde geleneksel seslerle elektronik müziği bir araya getiriyor

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Tuna Taneri, geleneksel seslerle elektronik müziği bütünleştiren ‘Distraught’ teklisini müzikseverlerin beğenisine sundu.

Bağlama çalıp türkü söyleyen bir sokak sanatçısından canlı alınan kaydın kullanıldığı ‘Distraught’, Tuna Taneri’nin kültürel çeşitliliğe olan ilgisini vurgularken, aynı zamanda geçmişten günümüze köprü kuruyor ve bu coğrafyanın geleneksel seslerini çağdaş techno ritimleriyle buluşturarak dinleyicileri adeta bir müzikal zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Kültürel bir mozaik olarak ön plana çıkan çalışma, geçmişin ve günümüzün seslerini birleştirmesinin yanı sıra kullanılan vokallerin saflığı ve elektronik enstrümantasyonun etkileyici bir uyum içinde bulunmasıyla dikkat çekiyor.

‘Distraught’, Tuna Taneri’nin hafızalarımızın derinliklerindeki tınıları modern zamanlara taşıma yolculuğunda bir ilk değil. Sanatçı, 2002'de Selda Bağcan'ın ‘Ben Geldim / Sivas'ın Yollarına’ isimli 13 parçalık albümünde yer alan ve hafızalarda yer edinen ‘Dön Gel Birtanem’ isimli eserine yaptığı remiksle de gündem olmuştu.

Bu özgün yaklaşımı ile müzikseverlere farklı müzik dünyalarını keşfetme ve kültürel çeşitliliğin önemini kavrama fırsatı sunan sanatçının ‘Distraught’ adını verdiği yeni çalışmasını aşağıda dinleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...