Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Tuna Taneri'den Selda Bağcan'ın ‘Dön Gel Birtanem’ parçasına remiks

Hafızalarda yer edinen 2002 çıkışlı eser, Taneri'nin yorumu ile modern zamanlara taşınmış oldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 7 Ağustos 2022
Tuna Taneri'den Selda Bağcan'ın ‘Dön Gel Birtanem’ parçasına remiks

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Tuna Taneri'den, Selda Bağcan'ın "Dön Gel Birtanem" parçasına Majör etiketli remiks. Parça sözleri Aşık Gülabi'den, vokaller usta ses sanatçısı Selda Bağcan'dan. 2002'de Selda Bağcan'ın "Ben Geldim / Sivas'ın Yollarına" isimli 13 parçalık albümünde yer alan ve hafızalarda yer edinen eser, Tuna Taneri'nin yorumu ile modern zamanlara taşınmış oldu.

Karanlık bir ritmik örüntü üzerine oturtulan akustik, Bağcan'a ait sarsıcı vokallerle kültürler-arası başarılı bir sonuç vermiş. Parçanın ileri dakikalarında sözler arasından sızan ses kanalları, parçanın kendine has ezgileri ile bütünleşmiş, ne hislerden ne de repertuardan eksiltmiş. Özgün bir Selda Bağcan eserine, özgün bir remiks.

Türk halk ve Anadolu rock bestecilerinden Havva Selda Bağcan, sınır tanımaz üne sahip. Eşsiz ses renklerinde unutulmaz üretimlere sahip Bağcan, toplumsal eleştirilere açık protest müziğin de temsilcilerinden.

2002 senesinde Ankara'da doğan Tuna Taneri'nin müzik serüveni ise çocukluk senelerine uzanmakta. Enstrüman bilgisini geliştiren Taneri, başta Ankara ve İstanbul'da hiphop, R&B ve elektronik müzik sahnelerinde ün kazandı. 2018'den itibaren müzikle ilgilenen Taneri, çeşitli ses ve türde üretime sahip. Taneri'nin üretim spektrumu, Bağcan'ın ses rengini anımsatır nitelikte.

Tuna Taneri'nin "Dön Gel Birtanem" remiksini aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...