Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

"BackToBayfront": Ultra Music Festival evine geri dönüyor

Miami Şehir Komisyonu üçe iki oyla geri dönüşün yolunu açtı

  • Furkan Kılıçaslan
  • 28 Temmuz 2019
"BackToBayfront": Ultra Music Festival evine geri dönüyor

Ultra Music Festival, önümüzdeki yıl Bayfront Park'a geri dönüyor.

Yaklaşık bir yıl süren tartışmaların ardından, Miami'nin uzun süredir ev sahipliği yaptığı festivalin dönüşü önceki gün şehir komisyonundaki oylama ile kabul edildi. Her yıl yenilenmek üzere iptal opsiyonu taşıyan yeni lisans için şehir komisyonu 3-2 oy kullanarak bir yılı aşkın süredir devam eden tartışmalı sürece şimdilik son verdi.

Yeni lisans sözleşmesine göre ses seviyesi 102 desibeli geçemeyecek, kapasite günlük 55 bin kişi ile sınırlanacak, bir sahnenin yönü değiştirilecek ve çocuk ve köpek parkları festivalin kullanım alanı kapsamından çıkarılacak.

Şehir komisyonundaki toplantının en büyük tartışmalarından biri ise Ultra Music Festival'in Miami Belediyesi'ne olan 475,000 dolarlık borcu konusunda yaşandı. 308,000 dolar ödemeyi kabul eden Ultra, bu ödemenin yarısını lisansı korumak adına ilk 10 gün içinde, diğer kısmını ise Mart ayında ödeyecek. Halka açık toplantılarda Ultra karşıtları festivalin günlük şehir yaşamına büyük engel olduğunu savunurken, Ultra destekçileri ise festivalin şehre katkılarını ortaya çıkaran analizlerle karşı savunma yaptı. Müzik festivalinin şu ana kadar şehre katkısının 995 milyon doları geçtiğini vurgulayan destekçiler sadece 2018'de festivalin yarattığı iş olanaklarının 1368 kişiye iş sağladığını ve 168 milyon dolarlık bir ekonomi yarattığını belirtti. Bunun yanı sıra Ultra, festival için şehre 2 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Festival 2020'de bir yıl aradan sonra Bayfront Park'a, evine dönüyor olacak.

Big Burn Istanbul'a özel hazırladığımız Spotify listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...