Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Yeni mikrofon ile ‘ışığı dinlemek’ artık mümkün

Photon Smasher, kızılötesi ışınlar ve görünür ışıktaki dalga boylarını elektromanyetik spektrum aracılığıyla sese dönüştürüyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Aralık 2022
Yeni mikrofon ile ‘ışığı dinlemek’ artık mümkün

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İngiltere merkezli müzik teknolojileri firması CLIP, “ışığı dinlemeye” imkan tanıyan yeni mikrofonunu tanıttı.

Güneş piliyle çalışan Photon Smasher adlı mikrofon, kızılötesi ışınlar ve görünür ışıktaki dalga boylarını elektromanyetik spektrum aracılığıyla sese dönüştürüyor.

Işık kaynaklarındaki darbe genişlik modülasyonu (PWM) değerlerine göre algılanan ışığın perdesini ölçümleyen altıgen biçimindeki mikrofon, ilk olarak yeni nesil müzik teknolojisi uzmanlarıyla Colchester’da gerçekleştirilen haftalık atölye çalışmaları sırasında geliştirildi ve şimdi çeşitli enstalasyonlarda, deneylerde ve Loula Yorke ve Alissa DeRubeis gibi sanatçıların performanslarında kullanılıyor.

CLIP kurucularından Frazer Merrick, Synthtopia’ya yeni ürünleri hakkında yaptığı açıklamada, “Photon Smasher, insanları sesle merak etmeye ve dünyayı sesle keşfetmeye teşvik etme misyonumuzun somutlaşmış hali” ifadelerini kullandı.

Buradan Photon Smasher ile daha fazla bilgi edinebilir, mikrofon ile Las Vegas’taki oyun salonlarının ışıklarıyla yapılan denemeleri aşağıda izleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...