Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

YouTube'dan TikTok'a rakip özellik: Shorts

Shorts'un ilk beta sürümü Hindistan'da kullanıma sunuldu

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 19 Eylül 2020
YouTube'dan TikTok'a rakip özellik: Shorts

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

YouTube, "sadece cep telefonlarıyla kısa ve ilgi çekici videolar çekmek isteyen içerik yaratıcılarını ve sanatçıları" hedefledikleri Shorts adlı TikTok'a rakip bir uygulama geliştirdi.

YouTube'un ürün yönetimi başkan yardımcısı Chris Jaffe'nin 14 Eylül'de paylaştığı blog yazısı ile tanıtılan Shorts'un bir dizi yeni kreatif araç içeren beta sürümü Hindistan'da kullanıma sunuldu.

YouTube, Instagram'ın Reels'i kurup geçen ay elliden fazla pazara sunmasından sonra, TikTok'a rakip olacak 15 saniyelik bir viral video özelliği oluşturan en son teknoloji şirketi oldu. TikTok ve Instagram Reels gibi Shorts da kullanıcıların 15 saniyelik kısa format videolar oluşturmasına olanak sağlıyor.

Shorts, birden fazla video klibi bir araya getirmek için çok bölümlü bir kamera, "büyümeye devam edecek geniş bir şarkı arşivinden" müzikle kayıt yapma seçeneği, "performans sırasında yaratıcı olmak için esneklik sağlayan" hız kontrolleri ve eller serbest olarak kayıt yapmak için bir zamanlayıcı gibi özellikler içeriyor.

Hindistan'da YouTube'un Android uygulamasında bir "Short oluştur" simgesi kullanıma sunulmuş durumda ve platform yakında iOS cihazlarda ve daha fazla ülkede genişlemeye devam edeceğini belirtiyor.

Jaffe, YouTube'un önümüzdeki aylarda daha fazla özellik ekleyeceğini aktardığı blog yazısında ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Her ay 2 milyar izleyici gülmek, öğrenmek ve bağlantı kurmak için YouTube'u ziyaret ediyor. İçerik oluşturucular tüm işlerini YouTube üzerine kurdular ve yeni nesil mobil içerik oluşturucuların da Shorts ile YouTube'da bir topluluk oluşturmasını sağlamak istiyoruz. Her mobil içerik yaratıcısını veya sanatçıyı, keşfedilmeye başlamak için YouTube'a mevcut kısa videolarını yüklemeye teşvik ediyoruz. Hindistan'da kullanıma sunulan sürüm, ürünün ilk beta versiyonu. Önümüzdeki aylarda kullanıcılardan gelecek geri bildirimleri dinledikçe daha fazla özellik eklemeye ve daha fazla ülkeye yayılmaya devam edeceğiz."

‘En İyi FIFA Şarkıları’ çalma listemizi Spotify’da takip edin.

Haberin yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...