Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ÖNE ÇIKANLAR

2019 yılının en iyi çıkış gösteren 15 DJ'i

Dans müziğinin en parlak yeni yıldızları

  • MIXMAG TURKEY
  • 17 Aralık 2019

Son 10 yılda dans müziğin nasıl değiştiğini göz önüne aldığımızda bir sonraki 10 yıl bizi daha da heyecanlandırıyor. Bu yüzden 2019'un en iyi 10 DJ'i listemiz ile beraber bu yılın en iyi çıkış yapan 15 DJ'i de okurlarımız için tüm Mixmag ofisleri olarak derledik.

ANZ

Londra'da büyüyen Manchesterlı DJ, prodüktör ve çoklu enstrümantalist ANZ, "kararsızlığımın kanıtı" olarak adlandırdığı grime, funky, breakbeat setleriyle bu yıl Birleşik Krallık’ta en iyi çıkış yapan isimlerden biri.

NAZIRA

Kazakistan’ın yükselen elektronik müzik kültürünün en önemli değerlerinden biri olmayı şimdiden başaran Nazira, Almatı’daki ZVUK kulübünün kurucusu olmasının yanı sıra Batı ekolünün en önemli merkezleri Tresor, Berghain, De School, Nitsa, Bassiani ve Corsica Studios’taki performansları ile de bu yıl adından sıkça söz ettirdi.

I HATE MODELS

24 Nisan 2020'de Jeton Records sunumuyla Zorlu PSM’de performans sergileyecek olan I Hate Models bu yıl en iyi çıkış yapanlar listemizde 13. sırada. Kariyerinin başlarında koruduğu gizli kimliğindeki sisi dağıtan Parisli Guillaume Labadie, Perc Trax plak şirketinden çıkardığı "L’Âge Des Métamorphoses" ile sert ve endüstriyel teknoyu Fransız duygusallığı ile buluşturma konusunda sınır tanımıyor.

AYA

AYA, ihtiyacımız olan korkusuz kulüp varlığının yeni nesil temsilcilerinden biri. Björk onaylı ilginç yapımları ve üst düzey deneysel tonlamaları ile dans pistlerine heyecan verici bir spontanelik getiren sanatçı için efsane olma yolunda adım adım ilerliyor desek yanlış olmaz.

CC:DISCO!

Çok yönlü müziği ile Avustralya’nın dans müzikteki en değerli isimlerinden biri olmaya aday CC:DISCO!, Rinse FM’deki programları ve yaz boyu bitmek bilmen enerjik performansları ile listemizde 11. sırada.

CHELINA MANUHUTU

20 Aralık’ta Zorlu PSM’de performans sergileyecek olan Chelina Manuhutu, 8 yıllık özverisi ve sabrının meyvelerini bu yıl global bir sanatçı olma yolunda attığı adımlarla almaya başladı. Solomun’un Pacha’daki +1 programlarından, Carl Cox’un Sonar sahnesine uzanan performanslarıyla listemizde 10. sırada yer alıyor.

CCL

Bu yıl CCL’den daha belirgin bir stille dikkat çeken başka bir DJ düşünmek zor. Seattle merkezli DJ’in tarzı geniş BPM’lere ve ağır stillere bürünmüş olsa da ustaca akan setleriyle akıllara durgunluk vermeye devam ediyor.

SENTIMENTAL RAVE

Soraya Daubron’un sanatçı ismi bizlere kendisi hakkında yeteri kadar ipucu veriyor. 2019 yılında 10 gün içerisinde iki Berghain performansıyla adından söz ettirmeyi başaran Sentimental Rave, bağımsız ve sert tarzıyla yeraltının yeni yıldızı olmaya aday.

ARTBAT

21 Aralık’ta İstanbul Module’de, 15 Şubat’ta ise İzmir’de performans sergileyecek olan Artbat ikilisi, bu yıl en iyi çıkış yapanlar listemizde 7. sırada.

Cercle performansları, Awakenings şovları ve Eric Prydz ile beraber Printworks’te saniyeler içerisinde tükenen şovları ile beraber Artbat bu yıl adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

SLIKBACK

Kenyalı sanatçı Slikback, grime, trap, footwork, drum‘n’bass and rap metal’i harmanladığı tarzıyla global bir sanatçı olma yolunda adım adım ilerleyen bir başka isim.

박혜진 PARK HYE-JIN

Güney Koreli sanatçı 2018'in sonlarında yayımladığı beş parçalık kısaçalarından sonra kıtanın yükselen yıldızlarından biri haline gelmiş ancak Avrupa'daki çıkışını bir türlü yapamamıştı. Bu yıl ise beklenen çıkışı gösteren sanatçı Circoloco Ibiza’dan Panaroma Bar’a kadar uzanan performanslarıyla hak ettiği değeri görmeye başladı. Bu yıl izlenmesi gereken isimlerden biri olduğuna şüphe yok.

ACEMO

Eğer dans etmek için bahane arıyorsanız AceMo’nun yer aldığı herhangi bir parti sizin için. New Yorklu isim acid, elektro ve sert house tonlarını birleştirdiği setleriyle bu yıl 4. sırada yer alıyor.

POWDER

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Japon yıldız, dünya çapındaki en sevilen DJ’lerden biri haline geldi. Rakipsiz enerjik setleriyle çaldığı her yerde müzikseverlerin kalbini kazanan sanatçı bu yılki listemizde 3. sırada.

MICHAEL BIBI

Solid Grooves’un baş ismi Michael Bibi uzun süredir müzik dünyasının içinde yer alsa da bu yıl tech-house’un yükselişi ile beraber kendini daha da yukarılarda buldu. "The Hanging Tree" parçası ile festival hiti yaratan Skream ile beraber çalışan sanatçı bu yıl ikinci sırada kendine yer buluyor.

SHERELLE

Bu yıl listenin başında aslında çok da sürpriz olmayan bir sanatçı var. Boiler Room setindeki performansı ile global bir fenomen haline gelen Sherelle, geçtiğimiz yıla kadar DJ’liği yan iş olarak yapıyor, Londra dışında pek de bilinmiyordu.

2019 ise elektronik müzik sahnesinin yeni bir yıldız kazanmasına tanıklık etti. Bu yıl en iyi çıkış yapan sanatçılar listemizin ilk sırasını sonuna kadar hak etti desek yanılmış olmayız.

MIX Festival 2019'a özel hazırladığımız çalma listemizi Spotify’da takip edin.

Sonraki Sayfa
Yükleniyor...
Yükleniyor...