Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ÖNE ÇIKANLAR

2019 yılının en iyi 10 DJ'i

Mixmag'in gözünden 2019 yılının en iyilerini

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Aralık 2019

Yeryüzünde müziğin içimize işlediği dans pistinin tam ortasında olmaktan sanırız daha iyi bir yer yoktur. Bu yıl dünyanın dört bir noktasında inanılmaz DJ performanslarına şahit olduk. Unutulmayacak anların, tebessümle hatırlanacak hatıraların baş aktörleri olan DJ'lere minnettarız.

Yılın bitmesine sayılı günler kalmışken, 2019'un en iyi 10 DJ'ini siz okurlarımız için derledik.

BRADLEY ZERO

Güney Londra sahnesinin önemli figürlerinden biri haline gelen Bradley Zero, kentin caz ve elektronik akım trendini yönlendiren isimlerden biriydi. 12 haftalık XOYO residency programı, Kala, Gottwood ve We Out Here festivallerindeki performanslarıyla listemizin 10. sırasında yer aldı.

JAYDA G

Vancouver'da büyüyen ve çalışmalarını Berlin'de sürdüren Jayda G, Mart’taki ilk albümü "Significant Changes" ile beraber soul, disco, house ve birçok farklı formu bir arada buluşturmayı ustaca başarmıştı. Prodüktör olarak sınırları zorlayan tarzını DJ setlerine de yansıtan sanatçı bu yıl listemizde 9. sırada.

HOLY GOOF

Parçalarını Rush Hour veya Phonica gibi plak mağazalarında "favoriler" kısmında göremeyeceğiniz ancak sokağın kalbini kazanan sanatçılardan birkaçından biri oldu Holy Goof. Kalp atışlarını hızlandıran baskın bassline müziği ile dubstep’in yalpaladığı son zamanlarda bu tarzı sevenler için umut kaynağı oldu.

AMELIE LENS

Geçtiğimiz yıl listemizin 2. sırasında yer alan Belçikalı bu yıl da listemize girmeyi başarıyor. Lenske plak şirketi ve dünyanın birçok noktasındaki Exhale şovları ile durdurulamaz bir enerji yakalayan Amalie Lens, muhtemelen 2020'de de adını sıkça duyacağımız sanatçılar arasında.

Lens, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadaki gönderisinde Exhale Istanbul için çok heyecanlı olduğunu belirtmişti.

NINA KRAVIZ

Geçtiğimiz haftalarda kullandığı saç modeli dolayısıyla ırkçılık yapmakla suçlanan Nina Kraviz'in bu yüzden başı ağrısa da techno'nun en önemli figürlerinden biri olarak üç yıl art arda listemize giren isim oluyor.

CAMELPHAT

Tech-house türünü ana akım müziğe taşıyan belki de en büyük isim bu yıl Liverpoollu ikili Camelphat oldu. Hï Ibiza’da geçirdikleri çok başarılı Bodyworks sezonu ve BBC Radio 1'daki programları ile yeni jenerasyona karanlık, progressive ve akılda kalıcı elektronik müziği tanıtan Camelphat, Label Project sunumu ile 15 Şubat’ta ülkemizde de performans sergileyecek.

CHARLOTTE DE WITTE

Enerjik ve çağdaş bir techno setinin nasıl yaratılabileceği konusunda bütün bir yıl boyunca dünyanın her noktasında ders veren Charlotte de Witte, Chris Liebing ile beraber yaptığı "Liquid Slow" adlı çalışmasını da kendi plak şirketi KNTXT’ten yayımlamıştı.

DENIS SULTA

Sónar Istanbul 2020 programında da yer alan Denis Sulta, dans müziğinin çelişkili yanlarını tek bir sette birleştirerek orijinal işlere imza atarak kulaklarımızın pasını silmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 7. sırada yer alan sanatçı bu yıl 3. sırada.

PEGGY GOU

Geçtiğimiz yıl 3. sırada kendine yer bulan, bu yıl ise ikinci sıraya yükselen Peggy Gou başarılı bir yılı geride bırakıyor. Printworks’teki şovunda tarihte ilk defa kadın seyircilerin erkek seyircileri geçtiğine tanıklık ettiğimiz Peggy Gou Talks performansı, "Starry Night" teklisi ve dünya çapında milyonlara erişen şovları ile Güney Koreli sanatçı listemizde yine üst sıralarda.

ERIS DREW + OCTO OCTA

Geçtiğimiz yıl 18. sırada yer alan Octo Octa bu yıl listemizin en üstünde yer almayı "İhtiyacım olan dili onda buldum" diye nitelendirdiği Eris Drew ile beraber başarıyor. Dans pistinde zihni, vücudu ve ruhu birleştiren, vocal house’dan progressive trance’e kadar geniş bir spektrumda benzersiz bir deneyim yaratan ikili kendileri gibi müzikseverlere de sınırsız özgürlük sunuyor.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki Sayfa
Yükleniyor...
Yükleniyor...