Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Anne karnındaki bebeğin sesleriyle kaydedilen albüm bu yıl çıkıyor

Bebeğin ebeveynleri, albümü biyosonik MIDI teknolojisi yardımıyla kaydetti

  • MIXMAG TURKEY
  • 5 Şubat 2021
Anne karnındaki bebeğin sesleriyle kaydedilen albüm bu yıl çıkıyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

ABD'nin New York şehrinde yaşayan bir çift, çocukları anne karnındayken seslerini kaydedip bir müzik albümü oluşturdu.

Brooklyn'de dünyaya gelen Luca Yupanqui'nin anne karnındaki sesleri, geçtiğimiz yıl biyosonik MIDI teknolojisi yardımıyla kaydedildi. Psychedelic rock grubu Psychic Ills’in bas gitaristi olan anne Elizabeth Hart ve partneri Iván Diaz Mathé, dünyaya gelmek üzere olan bebeklerinden aldıkları seslerle dünyada bir ilke imza atmış oldu. Sesler, anne Hart'ın karnına yerleştirilen cihazlarla Luca bebeğin rahimdeki hareketlerinin meydana getirdiği titreşimlerin kayıtlarından oluşuyor.

Aynı zamanda bir müzik prodüktörü olan baba Mathé’nin synthesizer’ında farklı melodilere dönüştürülen titreşim sesleri, mümkün olduğunca ayrı işlemden geçirilmeden olduğu gibi albüme aktarılmaya çalışıldı ve böylece Luca bebeğin mesajının tüm saflığıyla iletilmesi amaçlandı.

Bebeğin kalp atışlarından oluşan 4/4 ritimli bir house parçası duymayı umuyorsanız yanılıyorsunuz. Aksine ortaya çıkan şey karanlık ve deneysel yönüyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Albüm 2 Nisan’da New York merkezli plak şirketi Sacred Bones Records’dan çıkacak. Plak şirketi daha önce Jenny Hval, Blanck Mass, Trent Reznor & Atticus Ross ve besteci John Carpenter’ın çalışmalarını yayımlamıştı.

“Sounds of the Unborn” adlı albüme buradan ön sipariş verebilir, videosu yayınlanan bir kesiti aşağıda dinleyebilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi: New York’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...