Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü

Apple'ın Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2020) başladı

Apple'ın yeni işletim sistemleri tanıtılıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 22 Haziran 2020
Apple'ın Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2020) başladı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Apple'ın ilk kez online düzenlediği ve 26 Haziran'a kadar sürecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda Apple'ın yeni işletim sistemleri tanıtılıyor. Konferans boyunca sayfaya yeni bilgileri ekliyor olacağız.

iOS 14

Apple, WWDC 2020'de ilk olarak iOS 14'ü açıkladı. Fotoğraftaki gibi görünecek olan iOS14 son yıllardaki en büyük değişiklikleri taşıyor. Widget’lar ve uygulama kitaplığı yeni bir görünüm kazanacak.

ÇEVİRİ UYGULAMASI

Apple ayrıca geliştirilmiş çeviri desteği de ekliyor. Yeni çeviri uygulaması, Google’ın çeviri uygulamasına rakip olma potansiyeline sahip.

AIRPODS PRO'YA 3D SES ÖZELLİĞİ

WWDC’de gelen güncellemelerden biri de AirPods olacak. Apple cihazlarınız arası otomatik geçiş ve AirPods Pro kulaklıklarında 3D ses desteği geliyor. AirPods Pro, başınız ve iPhone hareket ettikçe ses alanını yeniden eşleştirmek için hareketlerinizi izliyor, böylece ses senkronize kalıyor. Yeni özellik "Spatial Audio" 5.1, 7.1 ve Dolby Atmos’u da destekleyecek.

SIRI'YE YEPYENİ TASARIM

iOS 14 ile beraber Siri de güncelleniyor. Siri, iOS’ta dijital asistanı çağırdığınızda beliren yeni, daha büyük bir karikatür simgesiyle açılacak. Yeni daire iOS 14'ün normal kullanıcı arayüzünde de görünecek.

ISAAC ASIMOV’UN ÜNLÜ "FOUNDATION" ESERİ APPLE+’A GELİYOR

macOS BIG SUR

iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 ve tvOS 14'ün duyurularından sonra Apple, MacBook kullanıcıları için heyecanla beklenen yeni sürümü tanıttı: macOS 10.16, bir diğer adıyla Big Sur.

Apple’a göre yeni işletim sistemi, macOS 10'un piyasaya sürülmesinden bu yana en büyük yeniden tasarımı getiriyor. Big Sur, Apple’ın iOS’undan ilham alıyor ve telefon-mobil deneyimini bilgisayarlara taşıyacak gibi duruyor.

E-posta, otoğraflar, notlar ve iWork de dahil olmak üzere birçok uygulama yeniden tasarlanıyor. Apple, iOS programlarının yerel Mac uygulamaları olarak çalışmasını sağlayan bir dizi yeni Catalyst uygulamasını da biraz önce tanıttı.

APPLE, MAC ÜRÜNLERİNDE KENDİ YONGASINI KULLANACAK

Apple, Mac donanımlarından bazıları için resmi olarak kendi silikon yongalarına geçiyor. “Mac için tarihi bir gün” diyen Apple CEO’su Tim Cook, gelecekte Apple’ın kendi silikonunu kullanma planlarını açıklamadan önce PowerPC’ye geçişleri, OS X 10'a geçişi ve Intel yongalarına geçiş hikayesini anlattı.

Apple, şirket içi işlemcilere taşınmasıyla yepyeni bir performans seviyesi ve çok daha az güç tüketimi vaat ediyor. Apple, Mac için benzersiz özelliklere sahip, ancak ürün serilerinde ortak bir mimariye sahip, Mac’ler için kendi SoC serisini tasarlıyor.

Apple’ın kendi ARM çiplerine geçişi, şirketin macOS’un büyük bir yeniden tasarımını ve Mesajlar ve Haritalar yerleşik uygulamalarında özellik güncellemelerini içeren macOS Big Sur’ı tanıtımıyla beraber geliyor.

APPLE TARAFINDAN ÜRETİLEN YENİ YONGALARA SAHİP MAC’LER iPHONE VE iPAD UYGULAMALARINI ÇALIŞTIRABİLECEK

Apple, kendin yongalarıyla desteklenen yeni Mac’lerinin, ortak mimari sayesinde iPhone ve iPad uygulamalarını çalıştırabileceğini açıkladı.

Yeni uygulamalar doğrudan Mac App Store’dan yüklenecek ve birden fazla iOS uygulaması macOS uygulamalarının yanında yan yana çalışabilecek. Apple, yeni özelliğin, yıl sonuna kadar piyasaya sürülecek olan Apple yongalarına sahip yeni Mac’ler ile beraber geleceğini açıkladı.

Yükleniyor...
Yükleniyor...