Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Apple Music DJ mikslerinden kazanç elde ettirecek yeni teknoloji geliştirdi

Dans müziği ekosisteminden bazı şirketler projenin partnerleri arasında

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Eylül 2021
Apple Music DJ mikslerinden kazanç elde ettirecek yeni teknoloji geliştirdi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Apple Music, müzik prodüktörlerinin DJ mikslerde yer verilen parçaları için telif hakkı iddia edip kazanç sağlamalarına olanak tanıyacak yeni bir teknoloji geliştirdi.

Teknoloji, Shazam’ın mevcut sisteminin geliştirilmiş bir formatını kullanarak mikslerde yer alan parçaları analiz ediyor ve ilgili müzik yapımlarını üreten taraflara telif geliri yaratıyor olacak. Bu sistem tam anlamıyla hayata geçtiğinde, Apple Music’teki bu miksleri dinlerken belirli şarkıları atlama, parçaların künye bilgilerini görme, kayıpsız yüksek kalite ses ve miksi çevrim dışı olarak kaydetme gibi seçenekler de işleyişin bir parçası olacak.

Mixmag, Boiler Room, Tomorrowland, Cercle ve !K7 Records gibi sektör bileşenleri, projenin şu ana kadarki partnerlerinden. Mixmag’in unutulmaz The Lab buluşmalarında çalınan DJ setler de koleksiyonda yer alıyor.

!K7 Records bu sayede 15 yıldan fazla süredir piyasada bulunmayan miks kürasyonlarını müzikseverlerle buluşturuyor olacak.

Belçikalı techno yıldızı Charlotte de Witte de geçtiğimiz aylarda Apple Music ile iş birliğine giderek hazırladığı farklı mikslerle projenin küratörlerinden biri oldu.

Apple Music’teki tüm miksleri buradan görebilir, Mixmag’in The Lab buluşmalarında hafızalara kazınan mikslere ise buradan ulaşabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...