Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Avrupa Birliği vatandaşı olan DJ’lere Birleşik Krallık’tan vize zorunluluğu

Uygulama 2021 yılının Ocak ayında yürürlülüğe girecek

  • ZEYNEP YAZICI
  • 5 Mart 2020
Avrupa Birliği vatandaşı olan DJ’lere Birleşik Krallık’tan vize zorunluluğu

Avrupa Birliği vatandaşı olan müzisyenler Ocak 2021’den itibaren Birleşik Krallık’ta çalabilmek için vizeye ihtiyaç duyacak.

Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada sanatçıların, DJ’lerin, turneye çıkan grupların ve sporcuların 2020’nin Aralık ayında Brexit sürecinin tamamlanmasıyla beraber vizeye tabi tutulacaklarını belirtti.

Ocak 2021’den itibaren Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği arasındaki serbest dolaşım izni kalkacak. Bu durumda müzisyenler ve ekipleri de Birleşik Krallık’ta çalmak için Tier 5 vizesine gereksinim duyacaklar. Bu uygulama festival, kültürel faaliyetler, tanıtım etkinlikleri ve yarışmalar için de geçerli olacak. Ayrıca atölye çalışmalarına katılan ve çalışmaları hakkında konuşma yapacak olan sanatçılar da bu kurala tabi tutulacak.

Müzisyenler şimdilik vize veya çalışma iznine gerek duymadan Birleşik Kralık’ta performans gerçekleştirebiliyorlar. Kültür Bakanı Nigel Adams ve Birleşik Müzisyenler Derneği’nden (Incorporated Society of Musicians) Deborah Annetts serbest dolaşım izninin önemini vurgulayarak vizelerin Birleşik Krallık’ın kültürel ortamına verebileceği zarara dair endişelerini dile getirdiler.

İçişleri Bakanlığının göçmenlik sisteminde yaptığı değişikliklere dair detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında hükümet sanatçılar için Brexit öncesi turne kılavuzu da yayınlamıştı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haber yazarı Zeynep Yazıcı'yı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...