Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Aykut Bilir'in Rafael Asgerov ile ortak çalışması “Balaban” tüm dijital platformlarda

Beyond the Moon etiketli yapım, tribal bir ustalık eseri

  • MIXMAG TURKEY
  • 7 Ağustos 2022
Aykut Bilir'in Rafael Asgerov ile ortak çalışması “Balaban” tüm dijital platformlarda

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Aykut Bilir'in usta Azerî balaban virtüözü Rafael Asgerov ile ortak yapım projesi "Balaban", tüm dijital platformlarda müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Aykut Bilir'in kurucusu olduğu müzik şirketi Beyond The Moon etiketiyle yayımlanan tekli, Asgerov'un akustik dokunuşları ve Bilir'in organik doku ile çelişecek ritmik tınıları sonucu, tribal bir ustalık eseri olarak karşımıza çıkıyor. Güney Kafkasya ve Orta Asya'nın uçsuz bucaksız müzik kültürüne bir serüven dinleyicileri bekleyen.

RIGOONI, Ziger, Slow Nomaden ve Deep Filip gibi isimlerin desteğini alan çalışma, Bilir'in bu yılki "Cogunluk" adlı solo çalışmasını ve Wassim Younes'in "The Feeling of Sway" parçasına yaptığı remiksi takip ediyor.

Organik enstrümanlara elektronik masallar anlattıran Bilir, müzik çalışmalarıyla Apple Arabtronica, Youtube Türkiye’den Elektronik Müzik, Spotify Oceanvs Orientalis track IDs, Foxall track IDs ve Orgánica gibi editöryal çalma listelerine ve Cercle’ın Cercle Sunrise listesine girmiş; Unders, Synapson, Goldcap, VRuno, Diass, Zuma Dionys ve Laut & Luise'in setlerine de konuk olmuştu. Sanatçı, bu ay ortalarından eylül sonuna kadar sezonun ikinci turnesi için Ege'nin yolunu tutacak ve Rast Urla, Oli Oli Izmir, Lure Kuşadası ve Kraft Ayvalik gibi bir dizi mekânda canlı performans sergileyecek.

Aykut Bilir ve balaban virtüözü Rafael Asgerov'a ait "Balaban" parçasını aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...