Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Barcelona’da 5.000 kişilik sosyal mesafesiz konser düzenlendi

Pilot konseri gözetleyen sağlık kurulundan doktor Josep Maria Llibre: ‘Her şeyin tamamen güvenli şekilde ilerlediğini düşünüyoruz’

  • MIXMAG TURKEY
  • 29 Mart 2021
Barcelona’da 5.000 kişilik sosyal mesafesiz konser düzenlendi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Barcelona’daki Palau Sant Jordi spor salonunda sosyal mesafe kısıtlamalarının olmadığı 5.000 kişilik bir pilot konser düzenlendi.

Tüm katılımcılardan etkinlik gününe ait negatif koronavirüs test sonucu istendi ve mekan girişinde de ayrı bir antijen testi daha uygulandı. Tek güvenlik tedbiri, organizatörlerin dağıttığı yüksek kalitedeki maskelerin takılması zorunluluğuydu; bu sayede konser takipçilerinin sosyal mesafe olmaksızın rahatça birbirine karışabileceği ortamın yaratılması amaçlandı.

İspanyol rock grubu Love of Lesbians’ın sahne aldığı etkinlikte solist Santi Balmes kalabalığa şöyle seslendi: “Grup olarak sahneye ayak basmayalı bir buçuk yıl oldu. Burada bazı müzisyenler göz yaşlarını tutamıyor.”

Virüs testi ve maske de dahil olmak üzere bilet ücretleri 23 ve 28 Euro arasında değişiklik gösterdi. Yalnızca belirlenmiş özel alanlarda yemek yeme ve içecek içme esnasında maske çıkarılmasına izin verildi.

Bilet sahipleri, Cumartesi sabahı Barcelona’da üç ayrı noktadaki istedikleri test biriminde hızlı antijen testi oldu. Sonucu negatif çıkanların cep telefonuna, biletlerini onaylayan bir kod gönderildi. Konser alanına girişte ateş ölçümü ve kimlik kontrolü yapıldı.

AIDS ve Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Vakfı (FLSIDA) tarafından gözetimi yapılan konsere, geçtiğimiz haftalarda koronavirüse yakalanan müzikseverlerin katılmasına izin verilmedi. Aynı vakıf, Aralık 2020’de Barcelona’daki gece kulübü Sala Apolo’da 463 kişinin katılımıyla bir pilot konser daha düzenlemiş ve söz konusu pilot konser sonrası yapılan tetkiklerde herhangi bir enfeksiyon vakasına rastlanmamıştı.

Pilot konseri gözetleyen sağlık kurulundan doktor Josep Maria Llibre, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, “Her şeyin tamamen güvenli şekilde ilerlediğini düşünüyoruz. Önümüzdeki 14 gün boyunca katılımcılardan testi pozitif çıkan olup olmayacağını gözlemliyor olacağız ve sonuçları raporlaştıracağız” dedi.

[Kaynak: BBC]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...