Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

CAA’in sanatçı temsilcisi Ben Kouijzer kanser tedavisi için desteğe ihtiyaç duyuyor

36 yaşındaki Kouijzer’in özel tedavi gerektiren malign periferik sinir kılıfı tümöründen (MPNST) kurtulmak için başlattığı bağış kampanyasına destek sürüyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 7 Kasım 2020
CAA’in sanatçı temsilcisi Ben Kouijzer kanser tedavisi için desteğe ihtiyaç duyuyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Dünyanın önde gelen yetenek ajanslarından biri olan Creative Artists Agency’de (CAA) sanatçı temsilcisi olarak çalışan ve tüm dünyadan birçok sektör bileşeni tarafından tanınan Ben Kouijzer bir süredir kanserle mücadele ediyor.

Sinirleri çevreleyen bağlantı dokularında görülen ve agresif bir kanser formu olan MPNTS (malign periferik sinir kılıfı tümörü) hastalığına yakalanan Kouijzer’in durumu tümörlerin akciğerlerine sıçramasıyla geçtiğimiz aylarda ciddileşmişti. Klasik kemoterapi tedavisine cevap vermeyen bir kanser türü olan MPNST için İngiliz Ulusal Sağlık Servisi’ndeki doktorlar Kouijzer’e tek bir akciğer üzerinde ameliyat gerçekleştirip olabildiğince kanserli tümörü temizlemeyi, ardından da kemoterapiye başlamayı önerdi ancak bu öneri uzun dönemli sonuç elde etmek için yeterli olmadı.

Ameliyat sonrası tedavi süreci için hedef bazlı immünoterapi gibi sonuç elde etmenin daha yüksek ihtimal dahilinde olduğu yöntemleri araştıran Kouijzer ve yakın çevresi, kanseri yenmek için kişiselleştirilmiş tedavi yöntemiyle ilerlemeyi tercih etti. Belirli bir genetik mutasyon geçirmiş hastalar için uygun olan bu tip tedavi yöntemleri, pahalı molekül testeri ve DNA sekanslama gibi adımlar içeriyor. İngiliz Ulusal Sağlık Servisi’nin standartlarının dışında olan bu yöntem için Ben Kouijzer bir süre önce GoFundMe platformunda bağış kampanyası başlattı.

Ameliyat operasyonlarının ilkini geride bırakan ancak durumu halen ciddiyetini koruyan Kouijzer, tedavi sürecinin ilerlemesi için 300 bin sterlinlik bağışa ihtiyaç duyuyor ve şimdiye kadar toplanan para 230 bin sterlini aşmış durumda.

Eelke Kleijn, 808 State, Meduza, Tough Love ve Bearcubs gibi birçok elektronik müzik sanatçısının uluslararası etkinlik/konser organizasyonlarının sonuçlanmasında önemli rol oynayan isimlerden biri olan Ben Kouijzer, Mixmag Türkiye’nin 22 Kasım 2018’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki lansman etkinliğinde Eelke Kleijn’ın sahne almasına katkı sağlamıştı.

Kouijzer’in bağış kampanyasına destek olmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi: Londra’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...