Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berlin Kulüp Komisyonu’na göre kentte gece hayatı 2022 sonuna kadar normale dönmeyecek

Komisyon başkanı Pamela Schobess hükümet desteğinin Haziran 2021’den sonra da devam etmesi çağrısında bulundu

  • MIXMAG TURKEY
  • 29 Ocak 2021
Berlin Kulüp Komisyonu’na göre kentte gece hayatı 2022 sonuna kadar normale dönmeyecek

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berlin Kulüp Komisyonu, kentteki gece hayatının pandemi öncesi normal seyrine ulaşmasının yaklaşık iki yıl alacağını öngörüyor.

Söz konusu tahminin sahibi, Berlin’deki gece hayatı bileşenlerini çatı organizasyonu kulüp komisyonunun yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda Gretchen kulübünün işletmecisi olan Pamela Schobess. Alman medya kuruluşu rbb24’e konuşan Schobess, “İlk kapanan biz olduk, açılmasına en son izin verilen yine biz olacağız” dedi.

Alman hükümetinin sektör oyuncularına vaat ettiği finansal desteğin 2021 Haziran ayına kadar olacağını hatırlatan Schobess, desteğin daha geniş bir zaman dilimini kapsayacak şekilde sürmesi gerektiğini vurguladı. 2021 ilk ayları için planlanan etkinliklerin en az bir yıl ötelenmesi, buna gerekçe olarak gösterildi.

Öte yandan, şehrin uğrak kulüplerinden biri olan ://about blank’in yöneticilerinden biri, Resident Advisor’a yaptığı açıklamada, “2021 yılının 2020’den daha iyi geçeceğine dair güçlü bir işaret henüz yok. Enfeksiyon riski arttıkça ve her gün insanlar koronavirüs sebebiyle ölmeye devam ettikçe dans pistlerine dönüş olası görünmüyor. COVID-19 krizi kapitalist eşitsizlikleri ve sosyal ayrımları daha şiddetli bir duruma getirdi. İnsanların hiçbir şeyi düşünmeden özgürce kulüplere gitmeleri için gereken ekonomik durum gözle görülür şekilde kötüye gidiyor. Kriz öncesi keyfini tattığımız Berlin parti hayatı hangi ölçüde normalleşebilecek tahmin etmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Tresor’dan Dimitri Hegemann ise daha iyimser. Hegemann, söz konusu iyimser tabloyu rbb24’e verdiği demeçteki “Düzenli biçimde işler hale gelmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yardım programlarının devamının geleceğini düşünüyoruz ve güneşin Temmuz’da tekrar doğacağını umuyoruz” şeklindeki sözleriyle çiziyor.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...