Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Rap sanatçısı Beta Berk Bayındır hayatını kaybetti

Beta lakabıyla tanınan rap sanatçısı Berk Bayındır 33 yaşında yaşamını yitirdi

  • MIXMAG TURKEY
  • 25 Nisan 2022
Rap sanatçısı Beta Berk Bayındır hayatını kaybetti

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

“Beta” lakabıyla tanınan rapçi Berk Bayındır, sabah saatlerinde ikamet ettiği rezidansın 8. katındaki dairesinin camından bilinmeyen bir nedenle düşerek hayatını kaybetti.

Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekiplerinin yaptıkları incelemede, 33 yaşındaki sanatçının yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Bayındır'ın cenazesi, olay yeri inceleme ekiplerinin ve savcının incelemesini takiben Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olay esnasında evde bulunan genç rapçinin kız arkadaşı, ifadesi alınmak üzere Gültepe Polis Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1989'da İstanbul'da dünyaya gelen Berk Bayındır, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünde oyunculuk eğitimi aldı. Dijital ortamda paylaştığı şarkılarıyla 2006'dan itibaren dinleyici kitlesini genişletmeye başlayan sanatçı, 2008'de “Pişti” albümüyle çıkış yakalamış, 2009'daki “Dokuz” albümünün ardından Pit10 ile ortak yapım “Bu İşte Bir Terslik Var” çalışmalarıyla birbirlerinin parçalarına cover yaparak Türk rap müzik tarihinde bir ilke imza atan projenin içinde yer almıştı.

Eski şarkılarının derlemesini 2016 yılında “Best of Beta” albümünde bir araya getiren sanatçı, 2019'da yayımladığı teklisi “Otuz” ile ses getirmiş, Türkiye'nin gündemden düşmeyen doğa, adalet, eğitim, kadına şiddet, hayvan hakları gibi önemli sorunlarına müzik ile farkındalık yaratmayı amaçlayan #Susamam projesine katkı sunan 18 müzisyenden biri olmuştu.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...