Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Bicep ikinci albümünü Ocak 2021’de çıkarıyor

‘Isles’ adlı albüm Ninja Tune plak şirketinden çıkacak

  • MIXMAG TURKEY
  • 7 Ekim 2020
Bicep ikinci albümünü Ocak 2021’de çıkarıyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Bicep, ikinci albümünü gelecek yıl 22 Ocak’ta Ninja Tune’dan çıkaracağını duyurdu.

Toplam 10 yapım içerecek ‘Isles’ adlı albüm, Belfast doğumlu ve şu an Londra’da çalışmalarını sürdüren Matt McBriar ve Andy Ferguson ikilisinin oluşturduğu Bicep’in iki yıl süren stüdyo çalışmasının ürünü. Albümde ikilinin Mart ayında paylaştıkları teklileri ‘Atlas’ da yer alıyor olacak.

Albüme verdikleri isim hakkında konuşan ikili, yeni çalışmalarının geçmiş yaşamlarıyla, kimlikleriyle ve içinde bulundukları toplumla nasıl ilişki içinde olduğunu şu sözlerle anlatıyor: “Güçlü ve karmaşık duyguları bir arada barındırıyoruz. Bu duygular bir adada büyümüş olmak, oradan ayrılmayı istemek ve aynı zamanda oraya tekrar geri dönmeyi istemek gibi çeşitli gelgitlerimizle ilişkili.”

Matt McBriar, “Bu her zaman için ölçümlenemeyen bir konu olmuştur bizim için. Dindar kimseler değiliz ama farklı dinî arka planlardan geliyoruz. Bu meseleleri konuşmak her zaman ilgimizi çeken bir şey olsa da dans müziği hususunda en çok bağlılık duyup sevdiğimiz şeylerden biri, bu gibi konular hakkında konuşmaktan kurtulma özgürlüğünü bize tanımış olmasıydı” derken, Andy Ferguson ise dans müziğinin Belfast’taki techno kulübü Shine’ı nasıl bambaşka bir yer yaptığını şu sözlerle aktardı: “Kulübe girdiğinizde iki farklı kutuptan insanları birbirine sarılmış halde görürdünüz. Kağıt üzerinde en tehlikeli olması gerek bir yerdi ama aksine en güvenli yerin orası olduğunu derinden hissediyordunuz.”

Londra’ya taşındıktan sonra tanıştıkları ve tecrübe ettikleri yeni kültürlerin izlerini Bicep’in yeni albümünün ses evreninde gözlemlemek mümkün. ‘Isles’ albümünün öne çıkan parçası olan ‘Apricots’ çalışmasında, Malavi’nin geleneksel şarkılarının ve Bulgaristan Devlet Radyosu ve Televizyonu çok sesli kadın korosunun 1950’li yıllara ait kayıtlarından kesitler kullanıldı.

İkili, albüm duyurusuyla birlikte ‘Apricots’ parçasının Mark Jenkin tarafından yönetilen video klibini de paylaştı. Albümün kapak görselinin tasarımı ise Studio Degrau’ya ait.

‘Apricots’ parçasının video klibini aşağıda izleyebilir, ‘Isles’ albümüne buradan ön sipariş verebilirsiniz.

Parça listesi:
1. Atlas
2. Cazenove
3. Apricots
4. Saku (feat. Clara La San)
5. Lido
6. X (feat. Clara La San)
7. Rever (feat. Julia Kent)
8. Sundial
9. Fir
10. Hawk (feat. machìna)

#Yeraltı çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...