Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

‘Out Of Touch’a Avangart dokunuş

Avangart Tabldot, groovy müzikal yolculuklarında tempoyu her zaman olduğu gibi yüksek tutmaya devam ediyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Ekim 2023
‘Out Of Touch’a Avangart dokunuş

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Efsanevi Amerikan pop-rock ikilisi Daryl Hall & John Oates'un 1984 yapımı sevilen şaheseri “Out Of Touch”ın 40. yıl dönümü yaklaşırken, dance-rock, new wave ve synth-pop türlerinin eşsiz bileşimiyle tanınan parça için Avangart Tabldot'un hazırladığı yenilikçi remiks dinleyicilerle buluştu.

RCA/Sony Music etiketiyle 6 Ekim’de yayımlanan remiksin kapak görseli ve videosu, Portekiz’de sıcacık güneşinin altında keyif yapan üç arkadaşın, remiksin enerjik ve gençleştirici ruhuna ironik bir karşıtlıkla ‘temastan uzak’ oluşuna vurgu yapıyor. Yetenekli film yönetmeni Mu Tunc'ın sanatsal bakışıyla zenginleştirilen bu ilgi çekici görsel çalışma, ünlü Amerikalı fotoğraf sanatçısı Slim Aarons'a bir selam niteliğinde.

1984 yılında Billboard Hot 100 ve diğer küresel listelerde uzun haftalar boyunca tahtını koruyan nostaljik eser “Out Of Touch”, funky melodisi, neşeli ritmi ve akılda kalıcı sözleriyle hafızalarda yer edindi. Eserin çağdaş ve dönüşümsel mesajı, bugün bile kulaklarımızda yankılanıyor. Parçanın klasik melodilerine taze ve dinamik bir dokunuş getiren Avangart Tabldot, aynı vizyona sahip çocukluk arkadaşları Ata, Aytek ve Semih’in yaratıcı birlikteliğinin vücut bulmuş hali. Moda, sinema ve görsel sanatlara duydukları tutkunun, Avangart Tabldot markalarını şekillendirirken kritik rol oynadığını da söylemeden geçmemek lazım.

2021’de Berlin merkezli Vinyl on Demand plak şirketinden çıkan 2 parçalık “Baladi” isimli EP’leriyle beğeni toplayan Avangart Tabldot, devamında yine Berlin merkezli bir müzik şirketi olan, Frankey & Sandrino’nun kurucusu olduğu Sum Over Histories etiketiyle yayımlanan “Path Integral V” derlemesinde “Chemicals” parçasıyla yer bulmuş, bu serinin 6. derlemesinde de “AHBC” isimli parçalarıyla yer almıştı. Ardından Berlin merkezli müzik şirketi SOLIDE etiketiyle 2 parçalık EP “Strangest Nights”; Adana Twins’in TAU etiketinden çıkan “Spektrum 4 VA”da yer alan “Jaxa” parçası ve Madorasindahouse etiketiyle “Deja Vu Remix” gibi peş peşe gelen yapımlarıyla, yaratıcılıklarının boyutlarını ortaya koyan çalışmalara imza atmaya devam ettiler.

2023'e Adriatique’in Siamese etiketindeki “Way Back Home” ve Frau Blau'dan çıkan “Ralph” ile güçlü bir başlangıç yapan üçlü, kendi etiketleri Crib Records'ı 3 parçalık “My God, You Never Loved Me” EP’leri ile lanse etti. Barcelona'da düzenlenen Off-Sónar'da, “Looking For A Crib” adlı yepyeni bir etkinlik serisini tanıtmaları da bu yılın önemli adımlarından biri oldu. Temmuz'da, yılın en çok beklenen parçalarından biri olan “Secret Places”, Echonomist iş birliğiyle Innervisions üzerinden piyasaya sürüldü ve Avangart Tabldot'un tüm dünyada tanınmasını sağlayan bir yaz parçası oldu.

Avangart Tabldot, groovy müzikal yolculuklarında tempoyu her zaman olduğu gibi yüksek tutmaya devam ediyor.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...