Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Discogs haziran ayını Bağımsız Plakçılar Ayı ilân etti

Discogs, plak kültürünün belkemiği konumundaki bağımsız plak dükkanlarının önemini vurgulamak için kampanya başlattı

  • MELİS ÖZEK
  • 23 Mayıs 2022
Discogs haziran ayını Bağımsız Plakçılar Ayı ilân etti

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Müzik eseri ve plak veri tabanı platformu Discogs, haziranı Bağımsız Plakçılar Ayı ilân etti. Bir ilk olan dijital kampanya, bir ay sürecek. Amaç, bugün hâlâ var olan geleneksel plak dükkanların önemini vurgulamak ve müzikseverleri geçmiş gelenekleri yaşatan ve onurlandıran bu plakçılarla buluşturmak.

Misyonu plak dükkanlarının önemini vurgulamak ve bu plakçıları müzikseverlerle buluşturmak olan Discogs'un başlattığı kampanya, her sene tekrar edecek.

Discogs kampanya için yaptığı duyuruda, “geleneksel plak perakendelerinin müzik kültürüne olan katkılarına ve önemine ışık tutacak; dünyanın dört bir yanından plakçıları, müzikseverlerle buluşturacak bir dizi sanal etkinlik” ifadelerini kullandı.

Devamı var. Discogs, plak dükkanlarının konumları için de bir arşiv düzenlemekte. Böylece Discogs takipçileri, plaklarını sipariş ederken plak satın alma zevki tadacak, tarihi hikayelere tanık olacak ve bu plakçıların müzik kültüründeki önemli rollerini de görecek.

Arşiv, bu girişime özel olarak hazırlanan internet sitesinin bir parçası olarak tanıtılacak. Müzikseverler için hikâye ve rehberlerden oluşacak bir derleme yaratmak amaç. Ve böylece müzikseverlerin plak kültürünü, plak kültürüne ait bu insanları ve yerleri tanımalarına olanak tanınacak. Discogs Pazarlama Direktörü Jeffrey Smith için, "bütün bunlar VinylHub sitesinin bir evrimi."

Detaylar henüz açıklanmamış olsa da dükkan sahiplerinin dijital olarak konferanslara bağlanabileceği belirtiliyor. Bu girişimler, müzik endüstrisinin dijitalleşme sürecine karşın geleneksel plak kültürünü korumak amaçlı.

Yayınladığı basın açıklamasında Discogs, bu kampanyanın dükkan sahipleri için "enflasyon, pandemi ve benzeri olumsuzluklar zinciri karşısında umut vaat eden bir teklif" olduğunun da altını çizdi.

Discogs, plakçıları koleksiyoncu ve müzikseverlerle buluşturan ücretsiz, çevrim içi bir veri tabanı; 1.7 milyon plak şirketinden yayımlanan 8 milyon sanatçıya ait 15 milyon yapım içeren dev bir arşiv.

Discogs veritabanındaki plakçıların, geçtiğimiz sene 17.8 milyon adet müzik eseri satış rakamına ulaştığını biliyoruz. Bu satışların %74’ünün de plak satışlarına ait olduğunu ekleyelim.

Plak dükkanınız var ve bu geleneği yaşatmak istiyorsanız, siz de bu girişimin bir parçası olabilirsiniz. Kampanyanın detaylarına ve kayıt işlemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...